Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dezbateri aprinse în CL Alba Iulia, din cauza terasei restaurantului Dante Cafe & Dine. Arhitectul șef consideră că este ilegală

Publicat

Spiritele s-au încins marți în Consiliul Local Alba Iulia din cauza unei construcții aflate în apropierea Cetății. Este vorba despre un proiect care vizează terasa restaurantului Dante Cafe & Dine din oraș. 

Reprezentanții primăriei consideră că este vorba despre o extindere fără autorizație a restaurantului, pe când cei care administrează afacerea spun că este o terasă ridicată în baza unui PUD aprobat anterior de instituție. 

Proiectul proune respingerea Planului Urbanistic de Detaliu „Realizare terasă închisă pentru spațiu alimentație publică existent”, ceea ce i-a încurcat pe consilieri, cel puțin aparent

Arhitectul șef al municipiului, Alexandru Damian, a spus că proiectul nu îndeplinește condițiile legale, fiind edificat în zona de protecție a Cetății Alba Carolina.

Acesta spune că edificarea terasei ar fi trebuit să aibă autorizație de construcție. Terasa a fost construită, se pare, în baza unui PUD, pentru o terasă sezonieră.

FOTO: Dante Cafe & Dine

Documentația din 2017, valabilă 3 ani (prelungită în perioada pandemiei), ar fi expirat.

La rândul său, proprietarul restaurantului, Adrian Mărginean, a explicat că investiția a fost făcută cu credite bancare și cu ajutorul tatăul său.

”Credeți că este ușor să țin angajații fără terasă? E problemă așa mare că am pus acea copertină? Am făcut o terasă provizorie, nu sezonieră, pe termen nelimitat.

Fără această terasă nu putem funcționa. Dacă deranjăm în orașul acesta… Nu cred că am viciat zona istorică, un centimetru nu este săpat în jos!

Faptul că este extindere de clădire este o aberație. Sunt dezamăgit că autoritățile nu respectă o afacere locală” a spus acesta.

În plus, acesta a adăugat că terenul pe care este edificată terasa este privat.

Adrian Mărginean a insistat și asupra calității pe care o oferă restaurantul respectiv și a mai spus că, din punctul său de vedere, nu a făcut nimic care să dăuneze imaginii zonei sau orașului.

Discuțiile au continuat cu propuneri de amânare, amendare și sesizare a Inspectoratului de Stat în Construcții (Alba) pentru un punct de vedere.

Amendamentul de amânare a proiectului a trecut cu 11 voturi, urmând să fie trimisă o adresă către ISC.

Discuția poate fi următită de la momentul 01:50.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    marți, 27.09.2022 at 16:15

    Aşa, apelaţi la ISC, cum am făcut şi eu o dată. După mai bine de o lună de aşteptare au venit cu fostul arh. şef Hedviga, care numai problema ridicată de mine nu îi interesau. Îi interesau cum să-l ajute pe impricinat,cum să cădem la învoială. Dacă vă arăt, dacă-l mai am, răspunsul lor rămâneţi mască. Acum sunt puşi să rezolve în favoarea Primăriei.Culmea, fac cum li se cere.

  2. Nelu

    marți, 27.09.2022 at 20:15

    Buna seara dl Marginean. Astia din CL sunt pe alta lume, studiaza numai ce-i intereseaza pe ei. Eu am ascultat cateva sedinte de-ale lor, deoarece sunt in instanta de 2 ani aproape cu ei, sunt penibili, nu au dovezi, il trimit pe cate un jurist la care ii este rusine, nu poate sa sustina nimic, dar au facut si apel. Intrebati-l pe dl arhitect sef cum i-au dat aprobare dlui Holhos sa construiasca clinica cu 5 etaje tot in centru istoric, in spate la Florea Oil? A fost consilier pana a obtinut autorizatiile si pe urma si-a dat demisia. Cum credeti ca stia despre tot felul de probleme care se discutau in sedinte cand el era in operatie, nu facea treaba nici la clinica (lumea stie) si nici la sedinte, vota on-line. Iarasi in spatele Universitatii 1 Decembrie s-a contruit ceva, acolo este chiar in inima centrului istoric. Acolo nu au fost probleme. Dle Marginean va doresc putere sa va luptati cu ei ca pana la urma o sa castigati.

  3. pilu

    marți, 27.09.2022 at 21:17

    Să-l lăsăm pe Holhos, că ăsta joacă în altă ligă, acolo unde totul se rezolvă cum vreau ei.Cine se opune în viitor nu mai are ocazia să mai voteze. Şi mai sunt vreo câţiva prin Alba.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax