Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dezbateri în Parlament pe tema pensiilor speciale. Budăi, acuzat că nu a elaborat un proiect corect de eliminare a lor

Publicat

Parlamentul trebuie să voteze în această lună reforma pensiilor speciale rămâne în atenţia legislativului, fiind un obiectiv asumat de România în faţa Comisiei Europene.

Proiectul de lege care ar trebui să diminueze cheltuielile cu pensiile speciale se află în dezbaterea Comisiilor parlamentare din Senat, în așteptarea unui impact bugetar din partea Ministerului Finanțelor.

Documentul este jalon în PNRR și trebuie adoptat până la finalul acestei luni. În caz contrar, România riscă să piardă fonduri europene importante.

În context, ministrul PSD al muncii, Marius Budăi, trebuie să vină în fața deputaților să dea explicații în privința reformei sistemului de pensii.

Ministrul este acuzat că nu a elaborat un proiect corect de eliminare a pensiilor speciale, potrivit Rador.

La „Ora guvernului” din Senat este așteptat ministrul finanțelor, Adrian Câciu, pentru a explica de ce deficitul bugetar al României a atins niveluri record, iar costurile de finanțare sunt unele dintre cele mai mari din Uniunea Europeană.

Potrivit grupului USR din Senat, care a făcut această invitație, ministrul finanțelor trebuie să vină cu clarificări și în privința companiilor cărora li se va aplica taxa de solidaritate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax