Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dezbateri privind Legea Educaţiei în 67 de şcoli din Alba

Publicat

Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a organizat dezbateri pe marginea Legii Educaţiei Naţionale, în 67 de şcoli din mediul rural şi urban. „Cei din Inspectorat ne-am împărţit şi am mers la 67 de unităţi şcolare, pentru a prezenta şi pentru a vedea dacă sunt neclarităţi în ceea ce priveşte Legea Educaţiei Naţionale. Sunt foarte multe chestiuni pe care oamenii nu le ştiau, interpretabile în lege şi de aceea am mers în şcoli”, a declarat inspectorul şef ISJ Alba, Cornel Sandu.

Acesta a spus că oamenii au fost informaţi despre prevederile legii şi au lămurit câteva aspecte confuze ce ţin de momentul aplicării noilor norme. „Sunt câteva chestiuni care nu erau lămurite, referitoare la norma de predare; unde nu va mai fi cu reducere de 13 ore, în acest an şcolar se va merge la fel (n.r. – norma de predare a unui profesor din învăţământul preuniversitar variază între 16 şi 18 ore pe săptămână); erau prevederi la titularizarea din acest an, dacă se face după vechea metodologie sau după nouă metodologie; clasa pregătitoare nu mai începe de la toamnă, ci numai din 2012; clasa a IX-a de gimnaziu nu începe de la toamnă, ci numai cu acei copii care sunt acum în clasa a IV–a, ei vor face nouă ani la gimnaziu, iar bacalaureatul – după noua formulă – se va face cu copiii care intră în clasa a IX-a, în 2012”, a menţionat Cornel Sandu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax