Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DGASPC Alba: Peste 200 de copii din sistemul de protecție socială încep astăzi noul an școlar

protectia copilului

Publicat

Noul an școlar începe luni și pentru 212 de copii și tineri din sistemul de protecție specială, beneficiari ai serviciilor sociale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba.

Dintre aceștia, 97 de copii sunt ocrotiți în centrele rezidențiale aflate în structura DGASPC Alba, iar 115 sunt copii sunt cu măsură de protecție la asistenți maternali profesioniști angajați în cadrul instituției.

Vezi și STRUCTURA ANULUI ȘCOLAR 2021-2022 publicată de Ministerul Educației. Calendar: cursuri și vacanțe

Din total, 40 copii sunt preșcolari, restul fiind elevi de școală generală, liceu și școală profesională.

Șapte tineri din sistemul de protecție al DGASPC Alba își continuă studiile, fiind studenți sau masteranzi, trei dintre ei provenind din centre rezidențiale, iar patru aflându-se la asistenți maternali profesioniști.

DGASPC Alba a anunțat că, prin intermediul serviciului de specialitate, a achiziționat ghiozdane și rechizite şcolare (caiete, acuarele, penare, creioane, creioane colorate, pixuri, stilouri, ascuțitori, hârtie colorată etc.) pentru copiii care vor păși, luni, în curtea grădinițelor sau a școlilor.

De asemenea, sunt asigurate stocuri de echipamente de protecție și dezinfectanți, iar, în eventualitatea trecerii la învățământ la distanță, copiii/tinerii din sistemul de protecție specială dispun de tehnologia corespunzătoare (telefoane, tablete, laptop-uri) necesară desfășurării cursurilor on-line.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate