Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DGASPC Alba: Plata indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap se face de către AJPIS. Detalii pentru beneficiari

Publicat

bani

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba informează că, din ianuarie, achitarea indemnizațiilor și tuturor plăților către persoanele care se încadrează într-un grad de handicap se face de către Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială, potrivit noii legislaţii în vigoare.

„Începând din luna ianuarie 2019, achitarea indemnizațiilor și tuturor plăților către persoanele care se încadrează într-un grad de handicap este în competența Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Alba, în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 1019/2018 privind aprobarea Procedurii de preluare de către agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, respectiv a municipiului Bucureşti, a personalului cu atribuţii în efectuarea plăţilor prestaţiilor sociale pentru persoanele cu handicap de la direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucureşti, a Procedurii de acordare a plăţilor, precum şi situaţiile de suspendare, modificare, încetare a dreptului la prestaţiile sociale pentru persoanele cu handicap, precum şi pentru modificarea „Statutului propriu de organizare şi funcţionare al Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială”, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 151/2012.

Prin urmare, în luna ianuarie 2019, efectuarea plăților prestațiilor sociale pentru persoanele cu certificat de încadrare în grad de handicap din județul Alba, aferente lunii decembrie 2018, se va face exclusiv de către Agenția Județeană pentru plăți și Inspecție Socială Alba”, transmite DGASPC Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax