Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dialog cu Pali Vecsei despre cum este să joci alături de Armand Assante și despre publicul din Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Actor polivalent al Teatrului ”Radu Stanca” din Sibiu, și unul dintre cei mai talentați ai generației sale, Pali Vecsei a înregistrat o reușită remarcabilă în film. A jucat alături de celebrul Armand Assante ”The Wanderers”, o peliculă în regia lui Dragoș Buliga, care spune povestea unui american specialist într-un domeniu mai puțin obișnuit.

Armand Assante este cel mai faimos vânător de fantome și vampiri din lume, care împreună cu un jurnalist israelian, ajunge într-un sat din Transilvania pe urmele unei misterioase povești sângeroase petrecută în castelul Zalesky. 

Pali Vecsei a acceptat un dialog cu Alba24 despre această experiență, despre film și teatru, dar și despre publicul din Alba Iulia. 

Reporter: Pali Vecsei, ești un foarte cunoscut actor de teatru, mai puțin prezent în film. Îmi vine în minte momentan doar ”Undeva în Palilula”. De aceea te întreb, cum ai ajuns să joci în ”The Wandereres”, alături de Armand Assante?

Pali Vecsei: Am fost sunat dacă sunt de acord să beau o cafea cu Dragoș Buliga, regizorul filmului, ceea ce am și făcut. La o poveste, mi-a propus și povestit pe scurt despre ce e vorba și am spus da. Asta fără să știu la momentul acela că rolul principal îl joacă Armand Assante.

R.: Ce înseamnă pentru tine să joci într-un film alături de Armand Assante? E greu? Simți că sar în aer standardele?

P.V.: A fost o surpriză să aflu ca joc cu el, mai ales că o să am scene, secvențe cu el. Nu a fost greu! A fost plăcut și chiar amabil, prietenos. Chiar m-a ajutat la câteva replici în engleză. E un partener adevărat și apropiat, fără fițe sau pretenții exagerate, cum se aude despre anumiți actori sau vedete de L.A.

R: Ai o dublă experiență: teatru și film. Unii spun că sunt două meserii diferite… Te tentează să încerci mai mult film?

P.V.: Da, e diferit filmul față de teatru, deși au rădăcini comune. Îmi place să joc în film însă timpul petrecut pe scenă de teatru mă împiedică să accept roluri sau apariții în filme, ceea ce regret, desigur. Dar când am această posibilitate, accept și merg cu aceeași plăcere pe un platou de filmare, plăcere cu care pășesc pe scena de teatru…

Aș vrea să joc mai mult și în filme, clar. Cred că avem, noi cei din provincie, un mic dezavantaj față de industria cinematografica dar sper și sunt sigur ca regizorii de filme caută peste tot ceea ce au nevoie să apară în peliculele lor… așa că sunt deschis colaborărilor de acest gen.

R.: Ai jucat de multe ori la Alba Iulia. Ai vreo amintire de aici?

P.V.: Am avut plăcerea să joc la Alba Iulia în spectacole de teatru ale Teatrului Național ”Radu Stanca”. Orice invitație și spectacol jucat mă bucură! Știind că la Alba Iulia (dacă mă înșel, să mă ierți) nu exista un teatru, era o emoție în plus când am jucat acolo dar atenția și reacțiile publicului m-au ajutat să joc mai relaxat și cu plăcere mai mare!

R.: Ai un loc preferat în oraș?

P.V.: La Alba Iulia, am avut timp și de plimbare înainte sau după spectacole. Îmi place Cetatea din orașul vostru și revin cu drag și plăcere, acolo! Locul preferat, rămâne, cum probabil intuiești, podeaua scenei.

Pali Vecsei a jucat în sute de spectacole de teatru, lucrând cu unii dintre cei mai importanți regizori din lume, dacă ar fi să-i amintim doar pe Andryi Zholdak, Silviu Purcărete sau Andrei Șerban.

Roluri în film:
„Undeva la Palilula”, regia: Silviu Purcărete – rol: Pişta Hertzog, 2010
„Cocoşul decapitat”, regia: Radu Gabrea – rol: Paracliserul, 2006
„Gino Bartali L’intramontabile”, regia: Alberto Negrin, 2006

”The Wandereres”, regia: Dragoș Buliga, 2017

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax