Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Diana Șoșoacă, vizată de sancțiuni din partea Ucrainei, după ce a propus anexarea unor teritorii din țara vecină. Reacția acesteia

Publicat

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei inițiază impunerea de sancțiuni senatoarei Diana Șoșoacă, după ce aceasta a înaintat un proiect de lege prin care se propune „reglementarea” anexării unor părți din Ucraina care au aparținut României în perioada interbelică.

„Un exemplu clasic din manualul revanșismului rusesc. Condamnăm ferm încercarea de a pune sub semnul întrebării integritatea teritorială a Ucrainei, de a submina spiritul de bună vecinătate dintre Ucraina și România”, a comentat purtătorul de cuvânt al ministerului, Oleh Nikolenko, pe Facebook.

Diana Șoșoacă este fostă membră a AUR, în prezent parlamentar neafiliat.

Proiectul de lege la care face referire Nikolenko a fost depus de Șoșoacă la începutul săptămânii.

El prevede ca România să denunțe tratatul de bună vecinătate cu Ucraina în 2027 și să anexeze “teritoriile istorice care i-au aparținut, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul, Maramureșul istoric și Insula Șerpilor”.

Concret, senatoarea Diana Șoșoacă cere anexarea prin lege a teritoriilor din vechiul regat al României, care acum sunt în Ucraina.

Șoșoacă – invitată frecvent la evenimentele găzduite de ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, a depus un proiect de lege care la articolul 3 sună așa:

  • Art. 3 – România anexează teritoriile istorice care i-au aparținut, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor.

Cum a reacționat Șoșoacă

Diana Șoșoacă a reacționat virulent printr-un comunicat de presă transmis de partidul său, „S.O.S. România”.

Diana Șoșoacă face acuzații extrem de grave la adresa Ucrainei și reia teza Kremlinului privind „politicile naziste ale Kievului”. Declarații:

  • „Prin acest atac mârșav la adresa mea, Ucraina își dovedește caracterul de stat abuziv și fascist.
  • Prin această amenințare pe care Ucraina o face la adresa mea, devin de fapt solidară cu minoritatea română din Ucraina care este tratată de Kiev tot ca o amenințare la adresa statului ucrainean, motiv pentru care este desființată sistematic și programatic într-un proces de epurare etnică și de ucrainizare forțată care amintește de Germania nazistă.
  • Cum își permite Ucraina să amenințe un senator al statului român pentru o propunere legislativă? De când decide Ucraina ce se întâmplă în Parlamentul României?
  • Prin declarația MAE ucrainean, este clar că am devenit ținta numărul unu a criminalilor ucraineni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax