Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Diaspora, împiedicată din nou să voteze. ”După 5 ore la coadă am plecat și pe drum am plâns; cineva m-a îmbrățișat”

Publicat

YouTube video

Istoria din 2014 se repetă și mulți români din Diaspora sunt frustrați de dreptul lor de a vota. Autoritățile române au tratat din nou fără respect intenția cetățenilor de a-și exprima votul.

Zeci de mii de persoane așteaptă încă să voteze, în fața secțiilor organizate în străinătate. Oamenii sunt nemulțumiți de ritmul în care avansează această operațiune și de modul în care s-au organizat autoritățile.

Comunitățile mari de români Spania, Germania, Italia, Marea Britanie, Belgia, Elveția dar și din multe alte țări din Europa, s-au mobilizat, unii venind de la sute de kilometri special pentru a-și exprima votul.

Mii persoane așteptau să voteze la Munchen, la Castellon, la Madrid sau la Londra, iar cozile sunt în creștere, potrivit românilor aflați acolo.

Nu toți românii din Diaspora au reușit să voteze. unii dintre ai au fost nevoiți să părăsească cozile imense, după ore întregi de așteptare, fără să poată vota.

Este cazul Irinei Blaj, care și-a spus povestea emoționantă pe contul ei de facebook.

”Am plecat deprimată de la consulat. După aproape 5 ore nu am reușit să votez și am avut de ales între a rămâne și a merge la job. Spre rușinea mea, am ales job-ul. Pe drum am plâns, și cineva m-a îmbrățișat. Mulțumesc, whoever you are. Și acum plâng la muncă, pentru că deși sunt obișnuită cu nemernicia, nu îmi vine să cred că în Diaspora se repetă cele întâmplate în 2014. Să știți că multă lume nu va vota. Când am plecat, erau oameni care așteptau de la 9 dimineața și încă nu votaseră. Asta e România și sper din tot sufletul ca cei de acasă se mobilizeze, măcar pentru noi cei care am stat în picioare ore întregi fără să votăm”.

Livia Ardelean este la Bruxelles și încearcă să voteze: ”Suntem la Ambasada Romaniei în Belgia. Oameni sunt motivati sa voteze, dar e inuman ce se întâmplă. Merge foarte, foarte încet. Au interes să renunte lumea. Stăm de 5 ore si înca mai avem de stat. Cabine goale si oameni asteptand ! E jalnic !”

YouTube video

Mai mulți cititori Alba24 au transmis de asemenea că la Geneva și la Bruxelles, procedura de vot este încetinită de faptul că deși sunt șapte cabine de vot, doar două persoane preiau actele, astfel încât cabinele nu sunt folosite în totalilate.

În Germania, la Bochum, românii au ajuns la limita răbdării și au răbufnit. Iată mai jos imagini surprinse pe stradă, lângă secția de votare.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Costa

    duminică, 26.05.2019 at 19:14

    La fel e si in Nurnberg, unde exista 1 sectie de vot, cu 7 cabine de vot din care doar in 2 au voie sa voteze. Smecherie cu surub ce sa mai.

  2. Daniela

    duminică, 26.05.2019 at 19:43

    Nicosia ambasada 5 cabine de vot si 3 stampile la 20000 de romani .Am stat o ora la coada si nu s a miscat un centimetru .Rusineeee!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax