Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Diferențe de temperatură de 40 de grade în România: de la minus 30 la plus 10 grade Celsius, în doar câteva zile. Ce ne așteaptă

Publicat

Vremea începe să se încălzească, iar săptămâna viitoare vom avea temperaturi maxime de 10-12 grade Celsius. Astfel, în doar câteva zile, țara noastră va avea parte de diferențe de temperatură de până la 40 de grade. 

Climatologul Roxana Bojariu a explicat la Antena 3 CNN cum va fi vremea în perioada următoare. Potrivit acesteia, până în acest weekend vom avea temperaturi scăzute. De săptămâna viitoare vremea începe să se încălzească, fiind așteptate temperaturi maxime de 10-12 grade Celsius.

Episodul cu temperaturi scăzute din ultimele zile este ceva absolut normal în zona de iarnă, susține climatologul. Cu toate acestea, ce a fost anormal a fost perioada foarte mare cu temperaturi foarte ridicate.

Luna ianuarie 2023, cea mai călduroasă lună din observații

Luna ianuarie a fost în Europa a treia cea mai călduroasă lună din observații. În România, luna ianuarie 2023 a fost cea mai călduroasă lună din toate observațiile.

Climatologul susține că fluctuații de temperatură vor mai fi, însă din a doua jumătate a lunii februarie vremea pare să fie ușor mai caldă decât în mod obișnuit.

„Totuși trebuie să urmărim actualizările. Fluctuațiile vor rămâne și, din păcate, amplitudinea lor va fi mare pentru că ele sunt pe acest fundal al încălzirii globale, când avem la dispoziție o cantitate sporită de căldură și de vapori de apă în sistem, în general, ori sistemele de vreme care transportă această cantitate sporită de căldură și de umiditate în anumite zone, lăsând alte zone fără aportul de energie respectiv, creează contrastele și la nivel regional dar și contraste în timp cu temperaturi foarte ridicate, de obicei urmate de temperaturi normale.

Per total, avem până acum o iarnă mai caldă decât în mod obișnuit și probabil că vom termina cu o iarnă mai caldă decât în mod obișnuit, chiar dacă am avut aceste fluctuații. Și este valabil pentru toate anotimpurile”, a declarat climatologul Roxana Bojariu, la Antena 3 CNN.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax