Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Diferențele de temperatură predispun copiii la îmbolnăviri virale. Medici de la spitalul din Alba Iulia, despre infecţia cu Rotavirus

Publicat

gripa raceala viroza copil În perioadele de trecere de la un anotimp la altul virozele sunt cele mai frecvente cauze de îmbolnăvire, mai ales la copii. Medicii pediatri de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia spun că nu poate fi specificată o exacerbare a numărului de viroze cauzate de un virus anume, dar recomandă o atenție deosebită la alimentație și un stil de viață sănătos.

Unul dintre virusurile active pe întreaga perioadă a anului este rotavirusul, care poate cauza probleme deosebite copiilor mici, pentru care există pericol de deshidratare.

„În ultimele zile s-a confirmat diagnosticul cu rotavirus la doi pacienți. Nu se poate spune că este o creștere a incidenței acestui virus, care este prezent pe toată perioada anului”, a explicat medicul pediatru Eva Pahonțu, șeful Secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Infecția cu Rotavirus este cea mai frecventă cauză de boală diareică severă la sugari și copii mici. Această infecție se manifestă prin vărsături, diaree apoasă, febră și uneori cu dureri abdominale. După debutul infecției, corpul nu se imunizează complet, astfel că infecția poate reapărea, dar cu o severitate scăzută față de prima dată.

Formele severe ale bolii pot fi prevenite prin administrarea unui vaccin, care poate fi administrat și oral.

„Vaccinul, care poate preveni formele grave de îmbolnăvire cu rotavirus,  trebuie administrat, la fel ca de altfel toate vaccinurile, în momentul în care copilul este în perfectă stare de sănătate”, a explicat medicul pediatru Eva Pahonțu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax