Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DIGI24: Guvernul vrea să relaxeze restricțiile, la o zi de la intrarea în vigoare. Noi reguli pentru magazine și săli de fitness

Publicat

Guvernul ia în calcul relaxarea restricțiilor impuse în urmă cu o zi, au declarat pentru digi24.ro mai multe surse din Executiv. 

Mai exact, potrivit surselor, autoritățile ar putea reveni asupra măsurii de închidere a magazinelor la ora 18:00, dacă se va constata că măsura duce la aglomerarea acestora.

Momentan, măsura se aplică în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mie, și pe tot parcursul săptămânii unde rata este mai mare de 7,5 la mie, dar guvernanții ar putea reveni asupra deciziei.

„Sunt mai multe măsuri în analiză. Ele au fost luate la solicitarea specialiștilor. Putem reveni asupra lor”, susțin sursele citate pentru digi24.ro.

De asemenea, Guvernul se gândește și la redeschiderea sălilor de fitness, dacă persoanele care merg să facă sport se testează înainte cu teste antigen.

Varianta testelor antigen este luată în calcul și pentru deschiderea unor evenimente printre care concertele, filmele sau spectacolele de teatru, mai susțin cei de la digi24.ro.

UPDATE: Guvernul susține, într-o precizare oficială, că în acest moment nu este prevăzută revizuirea restricțiilor pentru perioada imediat următoare și că aceasta depinde însă rata de infectare la nivelul localității unde se aplică.

”Nu sunt avute în vedere în acest moment, pentru perioada imediat următoare, revizuirea/modificarea măsurilor adoptate. Menționăm faptul că aceste măsuri sunt raportate la incidența fiecărei localități printr-un mecanism prezentat public, iar retragerea acestora depinde de reducerea nivelului de răspândire a virusului la nivelul localității”, se arată într-un comunicat al Executivului, potrivit hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, în ceea ce privește perspectiva unor măsuri de natură a permite desfășurarea unor tipuri de activități, că nu sunt adoptate decizii în acest sens și nu vizează perioada imediat următoare.

„La nivel guvernamental se desfășoară consultări și analize referitoare la momentul în care rata de răspândire a virusului la nivel național va fi redusă semnificativ și doar în acest context, într-un interval de câteva luni de zile, vor putea fi puse în discuție condițiile pentru desfășurarea anumitor tipuri de activități”, se arată în comunicat.

surse: digi24.ro, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax