Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Trei liberali, infectați de senatorul Vergil Chițac: printre ei, primarul din Deva și un deputat. România intră în scenariul 3

Publicat

Trei liberali au fost infectați de senatorul Vergil Chițac, a anunțat Digi24. Știrea a fost anunțată înainte ca Grupul de Comunicare să facă cazurile publice. 

Chițac este politicianul care a general alerta la Guvern, Parlament și la Biroul Național al PNL, după ce rezultatul testului său a fost pozitiv. 

Un deputat PNL, un primar și un candidat pentru o funcție de consiliu județean au fost infectați de senatorul din Constanța. Cu aceste trei cazuri, numărul de îmbolnăviri în România depășește 100 de cazuri, astfel că țara intră în scenariul 3.

Este vorba de Lucian Heiuș, deputat PNL, Florin Oancea, primarul Devei, și administratorul public Adrian David Nicolae.

Toți trei se află în izolare la domiciliu și au participat la reuniunea BPN a PNL, iar ieri au fost prezenți la reuniunea Biroului Executiv al PNL.

Precizări de la DSP Alba cu privire la SCENARIUL 3

Intrarea în scenariul al 3-lea presupunea, în estimarea inițială, „transmiterea susținută pe scară largă, cu creșterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101-2000 cazuri)”.

Facem precizarea că o parte din măsurile prevăzute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate de autorități, iar la acest moment nu avem confirmarea faptului că există o „transmitere susținută pe scară largă” a noului coronavirus (COVID-19).

Tipologia cazurilor de până în prezent arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

În acest sens, echipele Direcțiilor de Sănătate Publică desfășoară anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacților persoanelor confirmate pozitiv.
Totodată, menționăm faptul că, față de previzionarea realizată, până la acest moment nu au survenit decese în urma infectării cu noul coronavirus.
Măsuri deja adoptate care fac parte din Scenariul 3, înainte de a se intra efectiv în Scenariul 3:

• Măsuri de distanțare socială, limitarea contactului dintre persoane.
• Limitarea activităților colective.
• Punerea în aplicare a planului de pregătire pentru pandemie
• Raportarea călătoriilor (ex: istoricul călătoriilor simplificat)
• Implementare de puncte medicale avansate în cadrul unităților sanitare.

La nivelul CNSSU urmează să fie reanalizat planul de măsuri, în sensul înăspririi unor măsuri deja luate și/sau completarea acestora cu alte tipuri de măsuri necesare combaterii răspândirii noului coronavirus(COVID-19)

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate