Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DIICOT Alba Iulia, agenți sub acoperire și bitcoin: Povestea unei metode de transport de droguri ca în filme. Cine e ALOHA

Publicat

politie mascati

Un personaj misterios ascuns sub numele de ALOHA, droguri, bitcoin-uri, plasări de pachete pe câmp sau prin cimitir, investigatori sub acoperire- ingredientele unui dosar de trafic de droguri instrumentat de DIICOT Alba Iulia. 

Un dosar care a început de la un pachet cu etnobotanice ce urma sa fie ridicat de un tânăr, dar care a dus la descoperirea unui întreg sistem pus la cale de un bărbat care se ocupa cu procurarea și vânzarea de etonobotanice, aduse din Olanda. 

DIICOT Alba Iulia a intrat pe fir după ce unul dintre cei care au intrat în ”jocul” lui ALOHA a fost urmărit când ridica un colet cu droguri.

Droguri din Olanda livrate prin curier

Totul a început când DIICOT s-a autosesizat că un tânăr din Giurgiu urma să ridice un pachet venit din Olanda, printr-o firmă de curierat. Tânărul era cunoscut ca și consumator de etnobotanice, așa ca oamenii legii au crezut că el a comandat drogurile pentru a le vinde.

Cei de la DIICOT au interceptat coletul, au verficat marfa și un agent sub acoperire a mers pentru a-i livra coletul. Însă când tânărul a fost prins după ce a livrat coletul, cei de la DIICOT au aflat că acesta era un interpus într-un plan mult mai mare.

Etonobotanice plătite cu criptomonede la București, droguri livrate în alt județ 

Tânărul a declarat anchetatorilor că el a început să cumpere etonobotanice de pe internet și așa a dat de un dealer pe nume Vio, sau ALOHA.

Acesta i-a spus să mearga la București pentru a-i plăti 600 de lei sub forma de bitcoin, apoi l-a îndemnat pe consumator să measrga pe raza județului Vâlcea, într-un loc stabilit prin coordonate GPS, unde se afla o pungă cu droguri. În alta situație tânărul a mers până la Mediaș de unde a ridicat droguri.

Apoi, tânărul a fost de acord să ridice un colet, pe care l-a dus la o locație de pe teritoriul județului Bihor, faptă pentru care a primit 250 de grame de etnobotanice, ridicate dintr-un alt județ.

A doua oară când a ridicat un colet a și fost prins de cei de la DIICOT.

În urma prinderii tânărul le-a explicat anchetatorilor toată structura și modul de operare al celui cunoscur doar sub porecla de ALOHA.

Cum a ajuns e fir DIICOT Alba Iulia

În discuțiile cu ALOHA, pe lângă tânărul prins de polițiști a intrat și un agent sub acoperire, care a avut acces la contul persoanei misterioase. După mai multe investigații, oamenii legii l-au descoperit ca fiind un tânăr din județul Bihor. Acesta a fost pus sub urmărire și supraveghere.

Între timp agentul sub acoperire a discutat pe mesaje cu tânărul, deoarece trebuia livrat pachetul interceptat de polițiști pe raza localității Giurgiu.

Aloha i-a dat locația de livrare pe raza municipiului Sebeș. Acolo a fost livrat pachetul pe un câmp din apropierea drumului național.

În timp ce pachetul era supravegheat de la distanță de oamenii legii, un automobil s-a apropiat de acesta. Din automobil a coborât o femeie care a luat pachetul în mașina și a plecat cu el.

Femeia a fost pusă sub urmărire, iar oamenii legii au aflat că este din Ocna Mureș. Ajunsă acasă, la Ocna Mureș, femeia i-a spus lui Aloha că a ridicat pachetul, iar acesta i-a cerut o poză cu conținutul.

ALOHA s-a prins că ceva nu este bine cu pachetul

Când a văzut poza cu interiorul pachetului, acesta i-a spus femeii să îi dea foc, deoarece nu este ceea ce el a comandat. Pachetul anterior a fost deschis și cercetat de oamenii legii.

Femeia însă nu a ars pachetul.

Peste două luni, DIICOT Alba Iulia a aflat că pe numele femeii trebuie să ajungă un colet din Olanda, printr-o firmă de curierat. La fel ca și în cazul tânărului din Giurgiu, un agent sub acoperire a luat pachetul verificat anterior și l-a livrat femeii. După ce aceasta a ridicat pachetul a fost reținută de polițiști.

Femeia a explicat anchetatorilor că și ea lucra pentru VIO și pe fiecare transport primea 300 de lei. La un moment dat, un pachet a fost livrat chiar într-un cimitir din Bihor.

Percheziții

După mai multe luni de cercetări, agenții DIICOT au efecutat o percheziție la locuința celui poreclit ALOHA. Acolo au descoperit mai multe grame de etonobotanice. În urma audierilor tânărul a explicat cum prepara drogurile și cum le lasa mai departe pentru a fi preluate și distribuite consumatorilor.

Cum prepara droguri – rețetă cu acetonă

”În primele 2-3 ture am facut aproximativ 700 si ceva de grame pentru fiecare pachet primit de substanta psihoactiva.

În principiu faceam 25 de grame substanta psihoactiva combinata cu 3 flacoane de acetona de 150 mililitri fiecare – Farmec -. Dupa aia intr-o covata bagam grame de materie vegetala planta – 75 % damiana si 25% era nalba mare.

Le lasam la uscat 48 de ore –in functie de temperatura care era afara – dupa care le ambalam in pachete de 15 grame, iar acele pachete de 15 grame le bagam intr-un alt pachet – 15-sau 25 de pachete erau in total pe colet.

Mergeam sa imi cumpar doi saci de carbuni din hartie care erau cusuti cu ata, jumatate de sac scoteam si puneam in pachetele facute – 15-25 pachete de 15 grame fiecare – intr-o punga, carbunii scosi ii puneam la loc peste punga, recoseam sacul si acel sac il bagam intr-un sac menajer de plastic pentru a nu atrage umiditatea.

Locurile in care le lasam erau pe Drumul Garii spre liniile ferate.

Facea transporturi doar cu marfa facuta de mine pentru a fi redistribuita”, se arată în motivarea Tribunalului Alba.

Pedeapsa

Tânărul după ce a fost prins și-a recunoscut în totalitate faptele și a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare. De asemenea a mai fost condamnat la prestarea a 120 de ore de muncă în folosul comunității, în cadrul Primăriei Oradea.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax