Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din 1 aprilie: Se reorganizează serviciile medicale oferite de stat. Bolnavii vor fi trimiși la medicul de familie sau în ambulatoriu

Publicat

Odată cu intrarea în vigoare de la 1 aprilie a pachetul de servicii medicale de bază se vor reorganiza și serviciile medicale oferite de stat. Oamenii care se duce la spital pentru diferite probleme vor fi trimiși la medicul de familie sau în ambulatoriu.

Acestă schimbare este așteptată de furnizorii de servicii private care spun că în schimbul a 50-100 de euro pe lună vor da posibilitatea pacienţilor să nu mai aştepte să fie îngrijiţi în sistemul de stat pentru diverse intervenţii chirurgicale.

Pe de altă parte, nu era încurajat tratamentul la medicul de familie şi în ambulatoriu, unde s-ar putea funiza aceleaşi servicii ca în spital, dar la costuri mai mici.

Noul pachet de servicii de bază ar trebui să aducă o mai bună organizare în sistemul de stat şi să redirecţioneze o parte din cheltuielile din spitale către ambulatoriu de specialitate sau medicii de familie.

Multe dintre prevederile din pachetul de bază sunt neclare în lipsa normelor de aplicare ce ar trebui să fie gata luna aceasta.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că necesitatea acestui pachet de bază a apărut în condiţiile în care numărul internărilor în spital este tot mai mare, iar multe dintre acestea sunt nejustificate ori nu se realizează de fapt, fiind declarate doar pentru a obţine mai mulţi bani.

sursa: Ziarul Financiarul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax