Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din 1 decembrie: Firmele vor putea acorda angajaţilor tichete de masă cu valoare majorată de 15 lei. Prevederi din legislaţie

Publicat

tichete de masa Din 1 decembrie intră în vigoare legea care prevede creșterea valorii tichetelor de masă de la 9,57 lei, cât este în prezent, la 15 lei. Angajatorii sunt cei care vor putea alege dacă majorează sau nu valoarea tichetelor.

Potrivit Legii nr. 218/2016 pentru modificarea art. 3 alin. (1) din Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, „valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 15 lei”.

Majoritatea angajatorilor care acordă aceste tichete face parte din societățile private, fiecare companie putând opta, conform noilor modificări adoptate, pentru acordarea tichetelor cu oricare valoare cuprinsă între 9,41 lei și 15 lei. Cei care nu vor dori să acorde valoarea maximală pot acorda valoarea actuală, dar statisticile arată că multe dintre companiile private preferă să acorde tichete de masă cu valori mai mari, pentru că acestea sunt scutite de la plata contribuțiilor sociale (șomaj, sănătate).

În ţară, peste 2 milioane de angajaţi beneficiază de tichete de masă. Potrivit iniţiatorilor, impactul bugetar este benefic, deoarece tichetele de masă se impozitează cu 16%, așadar acest impozit ar putea ajunge la bugetul de stat, generând venituri mai mari. În plus, statul va beneficia și social, dar și economic, deoarece parte din tichetele de masă mărite va ajunge în comerț și în cumpărarea de produse alimentare.

Senatul a adoptat propunerea legislativă înainte de vacanța parlamentară din iunie 2016, cu o valoare maximă de 13 lei pentru un tichet de masă, dar la reluarea dezbaterilor din Camera Deputaților, în luna septembrie, a fost depus un amendament conform căruia valoarea tichetului să fie de 15 lei.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax