Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din 1 februarie 2014, medicii de familie trebuie să completeze în rețete e-mailul, telefonul și o motivație pentru medicamentul prescris

Publicat

Mai multă birocraţie pentru medicii de familie, în 2014. Pe reţetele pe care le vor prescrie de la 1 februarie, aceştia vor trebui să-şi treacă emailul, numărul de telefon, dar şi motivaţia pentru care îi indică pacientului un anumit tip de medicament generic. Medicul trebuie să justifice, de exemplu, de ce prescrie un medicament produs în Germania, când acelaşi medicament se produce şi în România şi se vinde la un preţ mult mai mic.

Noile modificări vor să elimine eventualele confuzii de pe reţetă, care ar putea duce la un tratament greşit pentru pacienţi. 99% dintre pacienţi nu citesc reţetele primite de la medic, spun farmaciştii. Aşa că nu e de mirare că pacienţii nu ştiu să ofere răspunsuri suplimentare dacă sunt întrebaţi la farmacie.

Noile măsuri însă încarcă şi mai mult programul administrativ al medicilor de familie. Pe noile reţete care vor fi tipărite de la 1 februarie, va exista şi un mesaj al Casei de Asigurări de Sănătate pentru pacient.

În Alba sunt aproximativ 200 de medici de familie care au contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănănate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax