Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din 1 ianuarie 2016, noi obligaţii pentru operatorii economici. Pentru ce trebuie să mai plătească firmele şi ce amenzi riscă

Publicat

dosar, afaceri, economie, business (3)Toate firmele din România care dețin bunuri vor fi nevoite, începând cu 1 ianuarie 2016, să întreprindă o analiză a riscurilor, în caz contrar, riscă să fie amendate cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei. Reglementările care prevăd acest lucru există din 2013, însă aplicarea normelor metodologice a fost amânată de mai multe ori de-a lungul anilor, iar anul 2016 pare să fie decisiv.

Astfel, societăţile comerciale vor fi obligate să contacteze un evaluator care să realizeze contra cost analiza de risc la securitate fizică. Analiza va fi efectuată pentru toate şi fiecare dintre obiectele de activitate active şi sediile pe care firmele le au.

Majoritatea evaluatorilor solicită prețul în funcție de valoarea firmelor respective, iar analiza de risc la securitatea fizică nu se realizează o singură dată, ci cel puţin o dată la 3 ani.

Totodată, analiza se efectuează înaintea instituirii măsurilor de securitate şi se revizuieşte în cel mult 60 de zile de la producerea unui incident de securitate şi în cel mult 30 de zile de la modificarea caracteristicilor arhitecturale, funcţionale sau a obiectului de activitate al unităţii.

surse: businessmagazin.ro, antena3.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax