Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Din 1 mai, restricții de circulație pe un tronson din DJ 705B, lângă Vințu de Jos, pentru protejarea structurii locuințelor


Publicat

Un sector de drum județean din Alba va avea restricții de circulație pentru camioane din 1 mai, pentru o perioadă de doi ani. Propunerea intră la aprobare în ședința Consiliului Județean din 30 aprilie.

Este vorba despre sectorul de drum DJ 705B: DN 7 (Tărtăria) – Sibișeni (DJ107A) – Vințu de Jos (DN7) – Vurpăr (DJ107A), de la km 6+548 (intersecție cu DJ704A) și până la km 10+548 (intersecție cu DJ107 C intravilan Vințu de Jos). Restricțiile temporare parțiale de circulație sunt pentru vehiculele cu masa totală mai mare de 7,5 tone, cu excepția riveranilor, iar perioada vizată este 1 mai 2020 – 30 aprilie 2022.

Alternativele de ocolire propuse pentru vehiculele de tranzit care sunt obligate să respecte restricția aprobată sunt traseul drumului național DN7 (Sebeș) – DN67C (Sebeș) și traseul autostrăzii A1 cu nodurile rutiere Sebeș Vest – Sebeș Nord – Sebeș Sud.

Măsura a fost cerută de locuitori din Sibișeni (strada Telman / DJ705B), comuna Vințu de Jos, care au reclamat că vehiculele de mare tonaj care tranzitează localitatea afectează structura de rezistență a locuințelor.

”Numărul vehiculelor care tranzitează acest sector de drum (încărcate sau goale) a crescut în intensitate în ultima perioadă de timp, deoarece preferă acestă rută pentru a scurta pătrunderea în Autostrada Sibiu-Orăștie printr-un drum de acces (tehnologic) neautorizat circulației publice, care are rol doar de a deservi Centrul de Informare și Control al autostrăzii (C.I.C. Pianu)”, se arată în proiectul de hotărâre.

Potrivit sursei citate, Consiliul Județean Alba a solicitat CNAIR- DRDP Timișoara  – Serviciul Urmărire Lucrări Autostrăzi remedierea situației privind accesul de intrare-ieșire în zona autostrăzii.

”Răspunsul din partea companiei la momentul respectiv a fost că va închide accesele respective, întrucât acestea nu sunt destinate circulației publice, măsură care nu a fost întreprinsă până în momentul de față de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale. În scopul combaterii unui tranzit de vehicule de tonaj (goale sau încărcate), care tranzitează localitatea Sibișeni, strada Telman (DJ705B) peste media zilnică și care afectează structura de rezistență a locuințelor din zonă, considerăm necesară instituirea unei restricții temporară parțială de circulație prin limitarea masei totale la 7,5 tone cu excepția riveranilor pe acest segment de drum”, precizează inițiatorii proiectului.

De asemenea, vehiculele cu încărcătură de tonaj ale riveranilor vor face obiectul verificărilor prin cântărire de către administratorul drumului județean, prin deplasarea acestora la cel mai apropiat loc care permite din punct de vedere tehnic și legal acest lucru, în ceea ce privește verificarea respectării limitelor.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Jidanul

    sâmbătă, 25.04.2020 at 09:34

    Alo CJ Alba e o masura buna cu camioanele de mare tonaj ce trec prin Sibiseni,dar ce ne facem cu lucrarile de la AUTOSTRADA DIN ZONA SEBES SI LANCRAM unde sporadic au fot vzuti 2 muncitori la lucru langa Restaurantul Ivinis iar utilajele de langa RUSTIK stau in somnolenta……Bine ca se termina cu sarbatorile de paste si poate cu coronavirusul ca aproape toti nu mai mjuncesc si asteapta bani de la statul roman…..!!!!!La munca,nu la intins mana si reportaje cum se lucreaza(ca melcul) la Autostrada Sebes -Turda lot 1 si 2, caci nici in 3 ani nu v-a fi gata !!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Noi avertizări COD GALBEN și COD PORTOCALIU de furtuni în Alba și alte județe din țară până la noapte. Vreme rea până miercuri

Publicat

Meteorologii au actualizat, duminică, avertizările de vreme rea valabile în județul Alba și în țară. Sunt mai multe zone în care este Cod Galben sau Cod Portocaliu de furtuni până la noapte.

De asemenea, potrivit unei informări meteorologice, condiții de instabilitate atmosferică vor fi până miercuri dimineața, iar disconfort termic și temeperaturi maxime de până la 36 grade Celsius vor fi îndeosebi în sud-estul țării.

COD GALBEN: de duminică, 5 iulie ora 12.00 – luni, 6 iulie, ora 3.00

În sud-vestul, centrul și local în sud-estul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

COD PORTOCALIU: duminică, 5 iulie, orele 12.00 – 23.00

În Oltenia, nordul și nord-vestul Munteniei, sudul Banatului, precum și în jumătatea de sud a Transilvaniei vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului, vijelii și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35-40 l/mp și pe arii restrânse 50-70 l/mp.

INFORMARE METEOROLOGICĂ: de luni, 6 iulie, ora 10:00 până miercuri, 8 iulie, ora 10:00

În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40 l/mp.
În intervalul menționat, îndeosebi în regiunile sud-estice, disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge 33-36 de grade.

sursă: meteoromania.ro

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Accident nocturn la Alba Iulia. Două mașini s-au ciocnit în cartierul Micești

Publicat

Două autoturisme au fost implicate într-un accident produs în noaptea de sâmbătă spre duminică la Micești.

La fața locului s-a deplasat și Poliția. Potrivit reprezentanților IPJ Alba, nici o persoană nu a fost rănită.

Accidentul s-a produs în jurul orei 1,00.

”Am ieșit de pe o străduță laterală și am văzut că mașinile erau destul de șifonate” a declarat un cititor Alba24.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO ȘTIREA TA: Satul Măgura din Galda de Jos, izolat după ce un pod a fost distrus de ape

Publicat

Satul Măgura, aparținând comunei Galda de Jos, a rămas izolat total, după ce podul care făcea legătura cu acest sat a fost distrus de apă.

Informația a fost transmisă Alba24 de mai mulți cetățeni din zonă. ”Aici este și o femeie gravidă. Oamenii sunt disperați, nu mai pot merge la muncă sau la spital. În momentul de fată nu există nici o legătură. Cetățenii satului Măgura își risca viața traversând aceasta punte improvizată pentru a merge la muncă și a se aproviziona cu mâncare” a spus un cititor.

Podul s-a rupt azi noapte, dar a fost afectat anterior de ploile din această vară.

Consilierul local Gheorghe Petrean, unul dintre cei care a sesizat situația, a cerut realizarea unui pod nou, din beton, sau măcar refacerea celui vechi. Chiar a depus un proiect în acest sens, însă nu a trecut de votul colegilor săi de la alte partide.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

România are 19 categorii exceptate de la plata asigurărilor de sănătate. La un angajat, alți doi beneficiari sunt scutiți

Publicat

La fiecare salariat care plătește asigurări de sănătate există alte două persoane care beneficiază, deși nu plătesc nimic. În total, în România există 19 categorii de cetățeni exceptate de la plata acestor contribuții, cele mai multe din UE. 

Cei care plătesc sunt salariații, peste 5,3 milioane. Numărul celor care nu plătesc, dar au asigurări, a fluctuat de-a lungul anilor, în funcție de deciziile politice.

Asigurați CNAS în 2019:

Asigurați exceptați de la plata contribuției peste 10.700.000
Exceptați de la plata asigurărilor conform legii 95/2006 (unde intră mai multe categorii)  – 5.606.479
Copii, elevi, studenți sub 26 de ani – 4.519.146
Co-asigurați – 660.605
Persecutați politic, deportați, veterani, revoluționari – 206.789
Persoane cu handicap – 145.448
Persoane incluse în programe naționale curative, fără venituri – 46.737
Femei însărcinate, fără venituri – 27.754

Exceptați de la plata CASS în urma măsurilor fiscale 2017-2019 – 5.156.284

Persoane aflate în concediu pentru creșterea copilului – 157.224
Șomeri beneficiari de indemnizație – 51.586
Persoane cu pedepse privative de libertate – 12.702
Persoane beneficiare de ajutor social – 265.367
Personal monahal – 2.754
Pensionari – 4.453.531
Salariați din domeniul construcțiilor –  213.120
Salariați care plătesc – 5.328.775.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate