Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Din 1 mai, restricții de circulație pe un tronson din DJ 705B, lângă Vințu de Jos, pentru protejarea structurii locuințelor

Publicat

Un sector de drum județean din Alba va avea restricții de circulație pentru camioane din 1 mai, pentru o perioadă de doi ani. Propunerea intră la aprobare în ședința Consiliului Județean din 30 aprilie.

Este vorba despre sectorul de drum DJ 705B: DN 7 (Tărtăria) – Sibișeni (DJ107A) – Vințu de Jos (DN7) – Vurpăr (DJ107A), de la km 6+548 (intersecție cu DJ704A) și până la km 10+548 (intersecție cu DJ107 C intravilan Vințu de Jos). Restricțiile temporare parțiale de circulație sunt pentru vehiculele cu masa totală mai mare de 7,5 tone, cu excepția riveranilor, iar perioada vizată este 1 mai 2020 – 30 aprilie 2022.

Alternativele de ocolire propuse pentru vehiculele de tranzit care sunt obligate să respecte restricția aprobată sunt traseul drumului național DN7 (Sebeș) – DN67C (Sebeș) și traseul autostrăzii A1 cu nodurile rutiere Sebeș Vest – Sebeș Nord – Sebeș Sud.

Măsura a fost cerută de locuitori din Sibișeni (strada Telman / DJ705B), comuna Vințu de Jos, care au reclamat că vehiculele de mare tonaj care tranzitează localitatea afectează structura de rezistență a locuințelor.

”Numărul vehiculelor care tranzitează acest sector de drum (încărcate sau goale) a crescut în intensitate în ultima perioadă de timp, deoarece preferă acestă rută pentru a scurta pătrunderea în Autostrada Sibiu-Orăștie printr-un drum de acces (tehnologic) neautorizat circulației publice, care are rol doar de a deservi Centrul de Informare și Control al autostrăzii (C.I.C. Pianu)”, se arată în proiectul de hotărâre.

Potrivit sursei citate, Consiliul Județean Alba a solicitat CNAIR- DRDP Timișoara  – Serviciul Urmărire Lucrări Autostrăzi remedierea situației privind accesul de intrare-ieșire în zona autostrăzii.

”Răspunsul din partea companiei la momentul respectiv a fost că va închide accesele respective, întrucât acestea nu sunt destinate circulației publice, măsură care nu a fost întreprinsă până în momentul de față de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale. În scopul combaterii unui tranzit de vehicule de tonaj (goale sau încărcate), care tranzitează localitatea Sibișeni, strada Telman (DJ705B) peste media zilnică și care afectează structura de rezistență a locuințelor din zonă, considerăm necesară instituirea unei restricții temporară parțială de circulație prin limitarea masei totale la 7,5 tone cu excepția riveranilor pe acest segment de drum”, precizează inițiatorii proiectului.

De asemenea, vehiculele cu încărcătură de tonaj ale riveranilor vor face obiectul verificărilor prin cântărire de către administratorul drumului județean, prin deplasarea acestora la cel mai apropiat loc care permite din punct de vedere tehnic și legal acest lucru, în ceea ce privește verificarea respectării limitelor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Jidanul

    sâmbătă, 25.04.2020 at 09:34

    Alo CJ Alba e o masura buna cu camioanele de mare tonaj ce trec prin Sibiseni,dar ce ne facem cu lucrarile de la AUTOSTRADA DIN ZONA SEBES SI LANCRAM unde sporadic au fot vzuti 2 muncitori la lucru langa Restaurantul Ivinis iar utilajele de langa RUSTIK stau in somnolenta……Bine ca se termina cu sarbatorile de paste si poate cu coronavirusul ca aproape toti nu mai mjuncesc si asteapta bani de la statul roman…..!!!!!La munca,nu la intins mana si reportaje cum se lucreaza(ca melcul) la Autostrada Sebes -Turda lot 1 si 2, caci nici in 3 ani nu v-a fi gata !!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax