Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din 10 iunie, CNADNR organizează „Ancheta de circulaţie origine – destinaţie”. Şoferii vor fi traşi pe dreapta şi chestionaţi privind deplasarea

Publicat

trafic rutier masini A1 Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA anunţă şoferii că în această vară derulează studiul „Ancheta de circulație origine – destinație”. Pentru colectarea datelor, şoferii vor fi opriţi de poliţişti, iar recenzorii îi vor ruga să răspundă la întrebări privind destinaţia cursei sau călătoriei, scopul, numărul de pasageri sau tipul mărfii transportate.

Acţiunea se desfăşoară pe reţeaua de drumuri naţionale în zilele de 10, 17, 24 iunie și 19 august 2015, în puncte determinate prin metode statistice.

Studiul constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic, în vederea orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare, transmite CNADNR.

În punctele stabilite pe drumurile naţionale se vor afla echipe de recenzori și agenți de circulație care vor invita conducătorii de vehicule pe o banda de rezervă (acostament sau banda I-a) și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în:

– originea plecării în cursa (ex.: București, Zalău);

– destinația cursei (ex.: Suceava, Budapesta);

– ruta (ex.: București – Pitești – Sibiu – Deva – Arad – Nădlac);

– scopul călătoriei (ex.: turistic, afaceri, naveta, alte scopuri);

– pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii;

– pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri.

CNADNR precizează că nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de înmatriculare – identificare.

Întrebările vizează direcțiile de deplasare, scopul deplasării, natura transportului, informațiile solicitate fiind complet anonime.

Recenzorii vor purta ecusoane și vor consemna răspunsurile pe formulare tipărite.

Fiind vorba despre o acțiune de interes public, CNADNR SA roagă conducătorii de vehicule să colaboreze cu recenzorii astfel încât ancheta să se desfășoare în condiții optime și într-un timp cât mai redus.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax