Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din 14 aprilie: Persoanele asigurate vor putea accesa Dosarul Electronic de Sănătate. Portal web pentru monitorizarea sănătăţii pacienţilor

Publicat

Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au anunțat că Dosarul Electronic de Sănătate va putea fi accesat de asiguraţi din aprilie 2014. Acesta ar fi urmat să devină funcţional de la începutul acestui an.

„Dosarul Electronic de Sănătate”, ce va integra datele medicale relevante despre fiecare asigurat, trebuia să fie operațional începând cu luna ianuarie a acestui an, după cum anunțase Casa Națională de Sănătate în aprilie 2013, atunci când a fost semnat contractul privind implementarea acestui sistem informatic.

Odată cu implementarea DES, dosarul pacientului va fi inițializat și populat cu datele medicale care deja există în sistemele informatice ale CNAS, la prima vizită la medic.

Potrivit precizărilor CNAS, pacienții vor putea consulta Dosarul Electronic de Sănătate prin intermediul unui portal web. De asemenea, ei vor putea solicita medicilor vizualizarea informațiilor medicale cuprinse în dosar, prin intermediul aplicațiilor informatice pe care aceștia le utilizează în mod uzual sau prin intermediul portalului web dedicat medicilor.

Proiectul „Dosarul Electronic de Sănătate” a fost inițiat cu scopul realizării unei baze de date care cuprinde informații medicale centrate pe pacient. Este un mijloc de monitorizare a sănătății pacienților și, în același timp, un sistem dinamic, care se construiește prin acumularea de date medicale introduse de către furnizorii de servicii medicale pe măsura ce aceștia aderă la sistem.

Conform informării CNAS, DES ușurează activitatea de diagnosticare, dând medicilor posibilitatea de a cunoaște istoricul medical al pacientului: investigațiile la care a fost supus, bolile de care a suferit și tratamentele pe care le-a urmat.

Proiectul este primul din România de o asemenea complexitate și printre puținele implementate la nivel european, în domeniul sănătății.

Sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. tania

    joi, 23.01.2014 at 09:25

    Tara arde si baba se piaptana.Milioanele acelea nu se puteau da spitalelor pt.dotari,medicamente pt.cancer si alte programe?!Credeti dvs ca batraneii de la tara vor intelege ei sa vina la medic cu cardul,sa tina minte PIN-ul sau parola(ce-o fi)?!Constat ca nu se cunoaste si intelege realitatea de zi cu zi!Mai ganditi-va oameni buni!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax