Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Din 15 iulie, consultații medicale GRATUITE la domiciliu, pentru locuitorii mai multor zone din Alba Iulia

medic sanatate

Publicat

Persoanele cu probleme de sănătate din comunitățile Zgura, Partoş, Trandafirilor, Barbu Lăutaru, Ciocârliei-Pompieri din Alba Iulia vor putea beneficia, din 15 iulie, de un pachet de servicii medicale – consultații de urgență la domiciului gratuite, prin proiectul Alba Iulia 360.

Serviciile sunt furnizate de Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba, prin intermediul personalului specializat-medic şi asistentă medicală.

Persoanele care locuiesc în comunităţile amintite pot cere ajutor medical la domiciliu pentru probleme ca: febră, ameţeli, reacţii alergice, gripă sau răceală, tuse, cefalee, dureri abdominale, vomă şi diaree, lipotimii, sângerări la pacienţi aflaţi sub tratament cu anticoagulante, epistaxis minor, dureri la respiraţie, aritmii, probleme ale pacientului diabetic, dureri de spate, amorţeală în jurul gurii şi a degetelor, dureri localizate la nivlul urechii sau ochiului.

Numărul de telefon la care persoanele din comunitățile amintite mai sus pot solicita ajutor medical este 0786.522221. Apelurile telefonice se preiau în intervalul orar 09:00 – 18:00, iar consultaţiile se vor realiza după ora 16:00, de luni până joi.

Echipajul medical se va deplasa la faţa locului cu o autospecială autorizată, tip ACD, dotată cu aparatură şi materiale medicale.

Furnizarea consultaţiilor devine operaţională începând cu data de 15 iulie 2019.

Consultaţia este gratuită, dar apelul telefonic se taxează conform tarifelor practicate de reţelele de telefonie din România. Tot în regim de gratuitate, pentru persoanele cu probleme de sănătate, indiferent de vârstă, din comunităţile amintite, se va asigura monitorizarea stării de sănătate. Este vorba despre persoane care prezintă un anumit grad de risc: vârstă înaintată, boli cronice, antecedente medicale familiale sau personale care le recomandă pentru monitorizări periodice etc.

Identificarea nevoilor de îngrijire medicală se va face în urma evaluării medicale la domiciliul persoanei în cauză, realizată de către medic şi asistent medical. Amintim câţiva parametri care pot fi monitorizaţi: tensiune, puls, saturaţie, glicemie, colesterol.

Proiectul „Alba Iulia 360“ este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu mai multe instituții și firme.  Serviciile furnizate în cadrul proiectului sunt integrate, ceea ce înseamnă că ating aspecte esențiale care țin de sfera socială, profesională, medicală, educațională, juridică etc., proiectul fiind cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capitalul Uman 2014-2020.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate