Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din 16 iulie, șoferii vor putea obține duplicatul cărţii de identitate a maşinii mai uşor

Publicat

Luni, 16 iulie, intră în vigoare noile reglementări privind obţinerea duplicatului cărţii de identitate a maşinii, în cazul pierderii, furtului sau distrugerii acesteia. Şoferii care vor să obțină un duplicat al cărții de identitate a mașinii, în cazurile menționate anterior, nu trebuie să mai publice un anunț în Monitorul Oficial.

Prevederile au fost introduse în OG nr. 78/2000 privind omologarea vehiculelor rutiere și eliberarea cărții de identitate a acestora prin Legea nr. 109/2018.

Astfel, în cazul în care cartea de identitate a vehiculului a fost pierdută, furată, distrusă sau nu a fost transmisă de către ultimul proprietar al maşinii înstrăinate, R.A.R. poate emite un duplicat al cărții, după identificarea vehiculului.

Se elimină astfel mențiunea privind avizul autorității competente care a efectuat înmatricularea sau înregistrarea.

Precedura de eliberare a duplicatului în aceste situaţii precum și documentele necesare se stabilesc prin ordin al ministrului transporturilor.

De asemenea, Legea nr. 109/2018 stabileşte că, pentru emiterea de către R.A.R. a unui duplicat al cărții de identitate a vehiculului, nu mai este necesară publicarea unui anunţ în Monitorul Oficial (Partea a III-a) privind pierderea, furtul sau distrugerea acesteia.

Se abrogă, totodată, şi prevederea conform căreia R.A.R. poate emite un duplicat al cărții de identitate în cazul refuzului de predare a cărții de identitate constatat de executorul judecătoresc cu ocazia executării silite.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax