Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Din 18 mai ar putea crește tarifele RCA. Legea va fi dezbătută în Comisia pentru buget a Camerei Deputaţilor

Publicat

asigurare asigurari RCATarifele la poliţele RCA ar putea creşte după 18 mai, dată la care expiră perioada în care preţurile au fost „îngheţate” la o valoare stabilită prin Hotărâre de Guvern. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu ia în calcul prelungirea plafonării poliţelor. În schimb, vrea să introducă un tarif de referinţă, orientativ, pentru companiile de asigurări dar şi conceptul de client cu risc ridicat. Legea RCA va fi dezbătută public, astăzi, în Comisia pentru buget a Camerei Deputaţilor.

În categoria clienților cu risc ridicat vor intra tinerii, posesorii maşinilor sport şi şoferii care au făcut multe accidente.

La dezbaterea din Camera Deputaților va fi analizat proiectul de lege RCA, prin care se decide metoda care stabileşte tariful maximal pe care o societate de asigurări îl poate practica. Patronatele din transporturi au cerut, luni, Guvernului să menţină tarifele plafonate, cel puţin până la sfârşitul anului. În caz contrar, ameninţă cu proteste.

 

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax