Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din 2 decembrie, începe campania „ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi”, la Alba Iulia. Precizări de la organizatori


Publicat

academia doamnelor 2Centrul de Resurse ”Academia Doamnelor” Alba Iulia, partener de locație în cadrul proiectului ”ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi”, transmite celor care vor să se implice în campanie cum pot să contribuie la bucuriile aduse copiilor în preajma sărbătorilor.

Astfel, în perioada 2-15 decembrie, de luni până vineri, între orele 10.00 și 18.00, veți putea trimite cadourile pe care doriți să le dăruiți copiilor nevoiași, la sediul din strada Gladiolelor 3A. Între 16-24 decembrie acestea vor fi distribuite către copii, de voluntarii ShoeBox.

Pentru a participa la proiectul ”ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi” aveți nevoie de:

– cutie goală de pantofi (corpul și capacul)

– hârtie de împachetat cadouri.

– foarfecă/cutter

– timp și/sau bani pentru a cumpăra lucrurile pe care vreți să le dăruiți unui copil

(P)  Îmbrăcaminte și încălțăminte sport de iarnă pe FashionSport.ro. 40.000 de modele, 900 de branduri. Reduceri de 85%. Vezi oferta zilei la Nike, Adidas, Puma, Salomon, Slazenger, Lee Cooper, Karrimor, Under Armour, Everlast etc. 

Înveliți frumos în hârtie cutia și capacul ei, fiecare separat, apoi puneți în cutie tot ce aveți pe suflet să cumpărați. Organizatorii ShoeBox recomandă să fie vorba în mai mică măsură de haine și au făcut următoarele sugestii:

– dulciuri (ex. ciocolată, biscuiți, napolitane), dar NU ceva perisabil (ex. banane, portocale, iaurt)

– articole școlare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva

– jucării potrivite pentru vârsta și sexul copilului

– produse de igiena personală: perie și pastă de dinți, săpun, șampon, gel de duș, absorbante (în fiecare an am observat că fetele aveau mare nevoie de așa ceva)

– articole de îmbrăcăminte: fular, căciulă, ciorapi groși, mănuși sau orice altceva de acest fel

Beneficiarii cadourilor sunt copii, cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani.

Mare atenție însă, de anul acesta regulile referitoare la conținutul pachetelor au fost schimbate de organizatorii campaniei ShoeBox.

”În urma discuțiilor avute cu ceilalți coordonatori de locații am decis ca începând cu anul 2015 să primim în cadrul proiectului ShoeBox – Cadoul din Cutia de Pantofi, doar cutii care conțin lucruri noi, nefolosite și cu etichetă. Dacă facem cadouri unui copil sărac nu văd de ce am merge cu lucruri murdare, stricate sau folosite. Deoarece văd că nu s-a înțeles ce înseamnă “lucrurile pot fi folosite, dacă sunt încă utilizabile (obiectele) și curate (hainele), respectiv ne-expirate (alimentele)” și ne-am trezit, an de an, cu tot felul de gunoaie, sunt nevoit să impun această regulă”, a transmis Valentin Vesa, inițiatorul proiectului.

Ce nu este acceptat la ShoeBox

Puteți pune în cutie tot ce intră, ce vreți și ce credeți că îi trebuie unui copil de vârsta și sexul pentru care aveți pe suflet să cumpărați ceva.

Având în vedere experiențele din anii trecuți, organizatorii au făcut unele precizări: ”Campania se numește ShoeBox (cutie de pantofi) – deci vă rugăm să vă limitați la lucruri care pot intra într-o astfel de cutie. Nu aduceți pungi, saci, sacoșe, bibelouri, dulapuri, frigidere, televizoare sau cuptoare cu microunde. NU suntem asociație sau fundație și nu le putem primi legal în custodie. Dacă aveți aleasă o grupă de vârstă și genul copilului pentru care vă gândiți să faceți cutia, încercați să sortați produsele să poată fi folosite când sunt primite (mărimi corespunzătoare la hăinuțe etc)”.

Nu lipiți capacele pe cutii. Le vor lipi voluntarii ShoeBox, imediat ce vor verifica ce conțin și le vor pune o etichetă specială cu vârsta și sexul copilului pentru care ați pregătit cutia/cutiile.

”Vă rog să vă completați numele și adresa de email pe tabelul care vi se va înmâna la fiecare locație, pentru ca să vă putem, mai apoi, da de știre despre unde și la cine a ajuns cutia voastră”, au mai precizat organizatorii acțiunii.

Persoana de contact la Alba Iulia este Anca Tabără, telefon 0769241910.

Proiectul ”ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi” a fost inițiat de clujeanul Valentin Vesa, în anul 2007, ”ca idee preluată după cutiile ce le primeam când eram copii, după Revoluție, din străinătate”. Inițiativa, inițial locală, s-a bucurat de un succes tot mai mare de la un an la altul. S-a ajuns ca în prezent să existe 227 de centre de colectare, în 104 orașe din 17 țări. În Alba, campania ShoeBox este organizată de patru ani, în ultimii trei ani acțiunea fiind coordonată, la nivel județean, de Anca Tabără. Potrivit acesteia, în 2014, în județul Alba au fost colectate și duse la beneficiari aproximativ 600 de cadouri.

Potrivit lui Valentin Vesa, campania din 2014 a însemnat un număr de peste 300 persoane implicate între 1-24 decembrie 2014, la care se adaugă angajații din 308 companii mici, mijlocii și mari din România, care au preferat să adune cutiile în interior, fără să fie centre de colectare cu acces public. ”NU suntem asociație, ONG, fundație sau mai știu eu ce divizie de responsabilitate socială vreunei corporații, ci suntem un grup de voluntari angrenați cu toții într-un proiect de suflet”, a mai transmis acesta.

Centrul de Resurse ”Academia Doamnelor” a fost înființat în baza unui proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane și funcționează ca structură a Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Mai multe detalii despre proiectul ”ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi” găsiți pe site-ul http://www.shoebox.ro/ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Comunicat Călin Matieș: ”Pe 6 decembrie votăm PSD pentru salvarea producătorilor români” (P)

Publicat

”Producătorul român, afacerile de familie și micile companii au ajuns, astăzi, bătaia de joc a unui guvern iresponsabil, care nu știe ce înseamnă munca asiduă și cum câștigă fiecare leu oamenii care își lucrează pământul.

Cei care au făcut banii din combinații sau doar din funcții la stat, cum este cazul premierului Ludovic Orban care a fost toată viața politician, nu vor pune niciodată preț pe munca celor care au clădit ceva, oferind un venit familiei și creând locuri de muncă în comunitate.

Închiderea activităților economice timp de mai multe luni, închiderea piețelor și lipsa unor măsuri de sprijin pentru sectorul HORECA reprezintă o parte din răspunsul oferit de un PNL captiv unor interese obscure și lipsit de umanitate la nevoia antreprenorilor locali de a fi ajutați într-o perioadă extrem de dificilă pentru ei.

Pentru a da un vot de blam celor care au făcut din județul Alba o zonă roșie pe harta națională a pandemiei, dar mai ales pentru a arăta sprijinul pentru toate activitățile economice locale și pentru păstrarea locurilor de muncă, județul Alba are nevoie în Parlamentul României de un adevărat luptător, care să se asigure că drepturile și interesele lor sunt cu adevărat respectate! În caz contrar, în acest ritm, în câțiva ani, vom ajunge să mâncăm doar produse de calitate slabă, iar județul Alba va ajunge la rata șomajului record de peste 10% din perioada guvernării de dreapta PDL, actualul PNL.

”Pe 6 decembrie votăm PSD pentru a salva producătorii locali de la faliment. Votăm singurul partid care susține cu adevărat companiile românești, afacerile de familie, activitățile economice locale și păstrarea locurilor de muncă din județul Alba. În viitorul meu mandat, voi pune pe primul plan susținerea și promovarea produselor agroalimentare românești, promovarea produselor fabricate în România și a serviciilor oferite de firmele care activează pe teritoriul țării noastre, sprijinirea fermierilor pentru a deveni mai puternici în competiția europeană și nevoia de a avea cât mai multe locuri de muncă, plătite bine, în România. Voi munci pentru a ajuta oamenii să își dezvolte afacerile și să își poată atinge potențialul profesional. Voi lupta pentru respectarea drepturilor celor mulți care, la fel ca mine, au pornit de jos și care au trecut sau trec prin greutăți pentru a răzbi într-o țară în care dreapta ne vrea pe toți sclavi. Revoluția producătorului roman trebuie să înceapă acum!”, a spus Călin Matieș, candidat PSD Alba la Senatul României.

Călin Matieș, președintele Federației Producătorilor de Produse Tradiționale, a demonstrat în nenumărate rânduri că iubește județul Alba și apreciază munca și roadele producătorilor locali. Prin tot ceea ce a făcut până acum, a demonstrat că este un susținător al tradițiilor, companiilor și produselor românești. A făcut ca produsele locale să fie apreciate, s-a luptat pentru scăderea TVA la produsele tradiționale și ecologice, a promovat specificul județului Alba în țară și peste hotare, fiind convins că doar prin muncă și voință se pot schimba lucrurile.

Călin are astăzi nevoie de sprijinul tău. Îi invită pe toți românii, duminică, 6 decembrie, să meargă la vot îmbrăcați în ie, în semn de solidaritate față de producătorii locali. ”#IAatitudine pentru România!” – este mai mult decât un slogan, este un mesaj către toți cei care vor o Românie respectată, este un apel la solidaritate și la acțiune prin vot.

Aceste alegerile parlamentare sunt despre salvarea normalității, despre apărarea producătorilor locali, companiilor românești și a locurilor de muncă, despre posibilitatea de a merge la școală în condiții normale, despre capacitatea de a reveni la o viață fără restricții. Duminică, pe 6 decembrie, votăm Partidul Social Democrat, votăm pe Călin Matieș și pentru cei care, la fel ca el, au dus o viață onestă și nu vor ceda niciodată! Și se vor lupta până la capăt pentru drepturile lor!”

Călin Matieș, candidat PSD Alba la Senatul României

– Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba

– Executat de SC INDEPENDENT SRL – portal https://alba24.ro/

– CUI mandatar financiar județean 11200020

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 3.800 de persoane verificate de Poliția Alba la intrările și ieșirile din localitățile carantinate. Amenzi

Publicat

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combatere a prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  Au continuat și controalele pe timp de noapte și s-a acționat în filtre amplasate la intrarea în/ ieșirea din cele 5 localități carantinate, transmite IPJ Alba.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat noi acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 257 de polițiști și polițiști locali, alături de lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus și au fost controlate 120 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 154 de mijloace de transport din care 84 mijloace de transport în comun și au fost legitimate 6.016 persoane.

Echipele de control au depistat și sancționat 90 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și 90 care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 6.000 lei.

În filtrele constituite la intrările / ieșirile celor 5 localități carantinate (Alba Iulia, Blaj, Cugir, Vințu de Jos și Ciugud), precum și pe raza acestora au acționat 100 de forțe de ordine care au controlat 3.884 de persoane și 2.447 de autovehicule.

Au fost depistate și sancționate 59 de persoane care nu au putut justifica motivul deplasării, în conformitate cu noile restricții de circulație.

Scopul controalelor este de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus. Pentru verificarea motivului deplasării persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Zeci de permise reținute de Poliția Alba și peste 300 de amenzi, majoritatea pentru viteză. Acțiune de siguranță rutieră

Publicat

Poliţiştii din judeţul Alba au aplicat peste 300 de amenzi şi au reţinut 27 de permise de conducere în cadrul unei acţiuni de creştere a siguranţei rutiere, care s-a desfăşurat în săptămâna precedentă, anunță IPJ Alba.   

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică cu atribuții pe linia poliției rutiere, au desfăşurat o acţiune ce a avut ca scop creşterea siguranței rutiere şi combaterea infracţiunilor şi contravențiilor comise de către participanţii la traficul rutier.

Poliţiştii au constatat şi sancţionat 310 abateri de natură contravenţională, din care 70 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 12 au fost aplicate bicicliștilor care nu au respectat regulile privind circulația pe drumurile publice, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind traficul rutier.

Au fost reţinute 27 de permise de conducere, din care 6 pentru alcool, retrase 47 certificate de înmatriculare şi au fost constatate 7 infracţiuni la regimul rutier.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

O femeie din Alba Iulia a fost amenințată de tatăl vitreg. Bărbatul s-a ales cu dosar penal și un ordin de protecție

Publicat

Polițiștii din Alba au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi amenințat fiica vitregă. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru amenințare.

Potrivit IPJ Alba, la data de 02 decembrie 2020, în jurul orei 16.30, polițiștii din Alba Iulia au fost sesizați de către o femeie de 43 de ani, cu privire la faptul că, în urma unor discuții în contradictoriu, ar fi fost amenințată de către tatăl său vitreg.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbat, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pe o perioada de 5 zile și au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate