Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din 20 mai șoferii rămân pe loc fără talonul mașinii și placuțele de înmatriculare, dacă circulă cu ITP-ul expirat

Publicat

politie

Din 20 mai șoferii prinși cu ITP-ul expirat vor râmâne pe loc fără talonul mașinii și plăcuțele cu numerele de înmatriculare și vor primi la schimb o amendă și o dovadă fără drept de criculație.

Din data de 20 mai Poliția Rutieră va aplica noi măsuri în trafic față de șoferii mașinilor depistate fără Inspecția Tehnică Periodică. Ei vor putea confisca pe loc talonul mașinii și plăcuțele de înmatriculare și vor da amenzi care vor începe de la 1.305 lei și  2.900 de lei, în condițiile în care conducerea unui vehicul al cărui termen de valabilitate a inspecției tehnice periodice a expirat constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 puncte-amendă iar punct-amendă reprezintă 10% din salariul minim brut pe economie iar valoarea acestuia la ora actuală este de 145 lei.

Noile prevederi sunt  inculuse în OG 14/ 2017 pentru modificarea și completarea OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și include următoarele modificări:

La articolul 11, după alineatul (4) se introduc opt noi alineate, alineatele (41)-(48), cel referitor la suspendarea de drept a înamtriculării maşinii având următorul cuprins:

“ (45) Suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului intervine și la data expirării sau, după caz, a anulării inspecției tehnice periodice și încetează la data la care vehiculul trece o nouă inspecție tehnică periodică.”

Certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare se restituie proprietarului de către poliţia rutieră, la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului. Suspendarea încetează automat la data la care vehiculul trece o nouă inspecţie tehnică periodică (ITP).

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, se poate verifica online, în timp real, dacă înmatricularea autoturismului este suspendată sau validă, pe site-ul DRPCIV, pe care îl puteţi accesa aici.

Guvernul a adoptat actul normativ pentru a transpune dispozițiile Directivei nr. 46/2014 privind documentele de înmatriculare pentru vehicule.

Sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax