Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din 2013, preoţii ar putea fi scutiţi de plata impozitulului pe venit de 16%. Propunerea aparţine unui deputat PSD

Publicat

Preoţii şi personalul neclerical ar putea fi scutiţi de la plata impozitului pe venit de 16% începând de anul viitor. Propunerea legislativă îi aparţine deputatului PSD Andrei-Valentin Sava (31 de ani), fost reprezentant PDL, care susţine că a venit cu această idee după consultările pe care le-a avut cu locuitorii din Ploieşti, oraşul pe care îl reprezintă în Parlament.

Deputatul susţine că această propunere este o “recunoaştere a a rolului social pe care îl are Biserica. Vorbim aici de nişte oameni care oferă un sprijin necondiţionat şi care se implică în viaţa oamenilor din primele momente ale vieţii până în ultimele momente ale vieţii. Mai ales în vremurile grele reprezintă adevăratul sprijin”.

În opinia parlamentarului, atunci când vine vorba de lucrurile bisericeşti, preţul nu contează, însă nu a realizat o estimare a impactului bugetar pe care iniţiativa ar putea să-l aibă. „Cred că atunci când vorbim de sprijinirea Bisericii impactul bugetar nu este foarte important. Este un preţ foarte mic raportat la serviciile pe care personalul clerical le oferă pentru comunitate”, a adăugat deputatul.

Cultele religioase recunoscute în România sunt scutite, în prezent, de la plata impozitului pentru venituri obţinute din producerea şi valorificarea obiectelor şi produselor necesare activităţiii de cult, veniturile obţinute din chirii, alte venituri obţinute din activităţi economice şi veniturile din despăgubiri. În plus, nu pătesc impozit pentru întreţinerea şi funcţionarea unităţilor de cult, lucrări de construcţie, de reparaţie sau de consolidate a lăcaşelor de cult şi a clădirilor ecleziastice, învăţământ, pentru furnizarea de servicii sociale.

Anul trecut, Patriarhia Română – Administraţia Patriarhală a obţinut un profit de 27,9 milioane de lei, potrivit Gândul.info.

Sursa: Gândul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Aotearoa

    miercuri, 26.09.2012 at 15:23

    NU E CORECT .EI AO SALARII SI VENITURI MAI MARI DECITCCA 75% DIN SALARIATII TARII.SA SE SUPUNA SI EI SI MAGISTRATII IN TOTALITATE IN A RESPECTA LEGILE TARII==SA NE DEE EXEMPLU PRINN PROPRIA COMPORTARE.CITE ALTA VENITURI NU PRIMESC PREOTI FARA AELIBERA MACAR O CHITANTA.[botezuri,nunti,inmormintari,pomeniri,parastase,festanii,etc.]

  2. ioan

    miercuri, 05.12.2012 at 19:37

    pe acesti preoti statul roman ia transformat in agenti comerciali…ei sunt non profit dar fac profit prin vanzarea de lumanari,icoane,lumanari,tamaie,cd cu muzica..ce fac pt comunitate?,cand iti moare cineva platesti,cand botezi platesti,cand te casatoresti platesti,cand citesc o coliva platesti si lista poate continua…de la bugetul statului primesc bani,de la primarii primesc bani,de la enoriasi primesc contributii pt biserica si sponsorizari…cu moastele fac bani..ei ce ofera?…ce fac ei pt comunitate…hai sa ne trezim din hipnoza aceasta….DUMNEZEU este peste tot trebuie doar sa-l chemam si EL vine unde suntem fara popi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax