Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din 2013, preoţii ar putea fi scutiţi de plata impozitulului pe venit de 16%. Propunerea aparţine unui deputat PSD


Publicat

Preoţii şi personalul neclerical ar putea fi scutiţi de la plata impozitului pe venit de 16% începând de anul viitor. Propunerea legislativă îi aparţine deputatului PSD Andrei-Valentin Sava (31 de ani), fost reprezentant PDL, care susţine că a venit cu această idee după consultările pe care le-a avut cu locuitorii din Ploieşti, oraşul pe care îl reprezintă în Parlament.

Deputatul susţine că această propunere este o “recunoaştere a a rolului social pe care îl are Biserica. Vorbim aici de nişte oameni care oferă un sprijin necondiţionat şi care se implică în viaţa oamenilor din primele momente ale vieţii până în ultimele momente ale vieţii. Mai ales în vremurile grele reprezintă adevăratul sprijin”.

În opinia parlamentarului, atunci când vine vorba de lucrurile bisericeşti, preţul nu contează, însă nu a realizat o estimare a impactului bugetar pe care iniţiativa ar putea să-l aibă. „Cred că atunci când vorbim de sprijinirea Bisericii impactul bugetar nu este foarte important. Este un preţ foarte mic raportat la serviciile pe care personalul clerical le oferă pentru comunitate”, a adăugat deputatul.

Cultele religioase recunoscute în România sunt scutite, în prezent, de la plata impozitului pentru venituri obţinute din producerea şi valorificarea obiectelor şi produselor necesare activităţiii de cult, veniturile obţinute din chirii, alte venituri obţinute din activităţi economice şi veniturile din despăgubiri. În plus, nu pătesc impozit pentru întreţinerea şi funcţionarea unităţilor de cult, lucrări de construcţie, de reparaţie sau de consolidate a lăcaşelor de cult şi a clădirilor ecleziastice, învăţământ, pentru furnizarea de servicii sociale.

Anul trecut, Patriarhia Română – Administraţia Patriarhală a obţinut un profit de 27,9 milioane de lei, potrivit Gândul.info.

Sursa: Gândul.infoDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comentarii

 1. Aotearoa

  miercuri, 26.09.2012 at 15:23

  NU E CORECT .EI AO SALARII SI VENITURI MAI MARI DECITCCA 75% DIN SALARIATII TARII.SA SE SUPUNA SI EI SI MAGISTRATII IN TOTALITATE IN A RESPECTA LEGILE TARII==SA NE DEE EXEMPLU PRINN PROPRIA COMPORTARE.CITE ALTA VENITURI NU PRIMESC PREOTI FARA AELIBERA MACAR O CHITANTA.[botezuri,nunti,inmormintari,pomeniri,parastase,festanii,etc.]

 2. ioan

  miercuri, 05.12.2012 at 19:37

  pe acesti preoti statul roman ia transformat in agenti comerciali…ei sunt non profit dar fac profit prin vanzarea de lumanari,icoane,lumanari,tamaie,cd cu muzica..ce fac pt comunitate?,cand iti moare cineva platesti,cand botezi platesti,cand te casatoresti platesti,cand citesc o coliva platesti si lista poate continua…de la bugetul statului primesc bani,de la primarii primesc bani,de la enoriasi primesc contributii pt biserica si sponsorizari…cu moastele fac bani..ei ce ofera?…ce fac ei pt comunitate…hai sa ne trezim din hipnoza aceasta….DUMNEZEU este peste tot trebuie doar sa-l chemam si EL vine unde suntem fara popi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Ședință de urgență a autorităților, duminică, după confirmarea Omicron în România. Ciucă: vom dispune măsuri

Publicat

Premierul Nicolae Ciucă a convocat pentru duminică o întâlnire cu ministrul Sănătății și cu reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență și ai Centrului de Control al Bolilor Transmisibile, după ce sâmbătă au fost confirmate primele cazuri de infectare cu Omicron în România.

„Am aflat în această seară despre confirmarea prezenței tulpinii Omicron în România. Mâine voi avea o întâlnire cu responsabilii gestionării acestei pandemii: ministrul sănătății, șeful DSU, directorul CNSCBT. Voi dispune măsuri în urma consultării cu specialiștii din domeniul sănătății și al situațiilor de urgență”, a anunțat Nicolae Ciucă sâmbătă seara.

Acesta spune că nicio clipă nu trebuie pierdută, niciun efort irosit pentru a proteja țara de o evoluție nedorită.

Institutul Național de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul „Cantacuzino”, care confirmă prezența noii tulpini Omicron la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021.

Potrivit Ministerului Sănătății, este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui.

sursă: Mediafax

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Pregătirile pentru deschiderea Târgului de Crăciun la Alba Iulia. Cum va fi atmosfera de sărbători în Cetate

Publicat

La Alba Iulia, în acest weekend, se fac ultimele pregătiri pentru deschiderea Târgului de Crăciun. A fost montat bradul în șanțurile de pe Latura de Vest a Cetății, au fost aduse căsuțele.

De asemenea, în Piața Cetății a fost adus bradul artificial și cupola de lumini.

Târgul de Crăciun din acest an se deschide la Alba Iulia luni, 6 decembrie. Tot atunci va fi pornit și iluminatul festiv din zona Cetății.

La patinoar, programul va fi de luni până duminică, de la ora 12.00 la 21.00, cu ultima intrare la 20.00. Intrarea va fi gratuită de luni până vineri, de la ora 12.00 la 14.00. Tariful va fi de 15 lei/oră. Închirierea patinelor va costa 10 lei, iar ursulețul ajutător – 15 lei.

Tot în șanțurile Cetății, vizitatorii vor putea cumpăra produse de sezon de la șase căsuțe și trei trăsuri.

Târgul de Crăciun va fi deschis zilnic până la ora 21.00.

sursă foto: Facebook (Alexandru Andrei Micu)

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron, confirmate în România. Precizări de la minister

Publicat

Au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, la doi pacienți veniți din Africa de Sud.

Este vorba despre persoane care au sosit în România cu avionul, în 30 noiembrie, potrivit Ministerului Sănătății.

Comunicatul Ministerului Sănătății:

În această după-amiază, Institutul National de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino București care confirmă prezența noii tulpini OMICRON la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui.

Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice.

Se așteaptă rezultatul secventierii probei recoltate de la sportivul din Baia Mare. Precizam că persoana depistată pozitiv care a fost în cursa aeriană din Maroc este confirmată cu varianta Delta a SARS CoV-2.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Un nou pas pentru construirea unui heliport, la Blaj. Emiterea acordului de mediu, solicitată la APM Alba

Publicat

Primăria Blaj a solicitat recent Agenției pentru Protecția Mediului Alba emiterea acordului de mediu pentru construirea unui heliport în municipiu. Acesta urmează să fie folosit în principal pentru aterizarea/decolarea elicopterelor SMURD, dar și pentru cele utilizate în situații de urgență. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat joi, 2 decembrie, depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul  „Construire heliport în municipiul Blaj”.

Potrivit memoriului de prezentare, investiția presupune construirea heliportului pentru aterizarea și decolarea elicopterelor, care execută misiuni aeromedicale – SMURD, dar și pentru elicopterele care sunt utilizate în situații de urgență, misiuni de transport personal și materiale, sprijinul acțiunilor de intervenție și situații de urgență, evacuare medicală, căutare – salvare, cercetare și supraveghere aeriană prin observare vizuală, stingerea incendiilor etc., având caracteristicile necesare deservirii unui trafic aerian pentru zbor de zi și zbor de noapte, după reguli de zbor la vedere.

Soluția constructivă a heliportului:

Platforma heliportului este de formă pătrată, cu dimensiunile de 22 m x 22 m și suprafața de 441 mp, iar structura rutieră este de tip rigid, cu îmbrăcămintea rutieră alcătuită din dale de beton de ciment BcR 5.0.

Platforma este racordată la rețeaua de drumuri publice printr-un drum de acces cu lungimea totală de 130.48 m alcătuit tot din structură rutieră rigidă.

Scurgerea apelor provenite din precipitații se realizează prin intermediul modelării naturale a suprafeței terenului existent, sensul de curgere urmând pantele existente. Platforma a fost dimensionată la încărcările elicopterului critic de proiectare, MI-17, cu greutatea maximă la decolare de 13.000 kg. Totodată, sistemul rutier al platformei a fost dimensionat astfel încât să se îndeplinească condiția de asigurare împotriva fenomenului de îngheț – dezgheț.

Pentru desfășurarea operațiunilor aeronautice conform reglementărilor în domeniu și în condiții de deplină siguranță, vor fi amplasate două containere metalice, cu următoarele funcțiuni:

 • un container pentru personalul de heliport și instalația electrică de balizaj;
 • un container metalic pentru adăpostirea unității mobile de stins incendiu, pentru a fi protejată în cazul temperaturilor de îngheț.

Heliportul va fi împrejmuit.

De asemenea, pe heliport nu se va efectua alimentarea elicopterelor cu carburant, neexitând o instalație de stocare-transvazare a carburantului.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate