Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din 2014: Bugetarii ar putea primi salariu minim de 1.000 lei. Vezi ce modificări se propun la Legea Salarizării

Publicat

De anul viitor, salariul minim al bugetarilor ar putea să crească, astfel că un funcţionar public ar putea primi lunar 1.000 de lei. Dacă legea salarizării se modifică, atunci directorul instituţiei publice va putea decide atât numărul de angajaţi, cât şi nivelul de salarizare al acestora. Toate aceste decizii le va lua în funcţie de necesităţile instituţiei, dar şi de performanţa salariaţiilor.

Potrivit premierului Victor Ponta, schema de salarizare, care ar putea fi aplicată de anul viitor, se va încadra în cheltuieli cu personalul pe care bugetul de stat le suportă anul acesta, maximum 7% din PIB.

Şefii instituţiilor vor avea un cuvânt greu de spus atât în ceea ce priveşte numărul angajaţilor, cât şi salariile acestora. Astfel, în cazul în care acesta are nevoie numai de 80 de angajaţi, şi nu de 100 câţi are de plătit, premierul Ponta a precizat că este mai bine să rămână cu cei 80 şi să-i plătească mai bine şi după performanţele lor.

sursa: gândul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax