Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din 2014, Poşta Română vizează un profit de 100 milioane lei pe an, prin două proiecte noi: Broker Poşta Română şi Ghişeul Telecom

Publicat

Începând cu 2014, Poşta Română îşi propune să obţină un profit de 100 milioane de lei pe an, odată intrarea pe piaţa brokerajului în domeniul asigurărilor, a declarat, luni, directorul general al companiei, Ion Smeeianu.

În 2012, compania a raportat pierderi de 52,06 milioane de lei, la afaceri de 1,21 miliarde de lei.

„La finele primelor nouă luni, societatea încă se află pe minus, dar sperăm că situaţiile financiare aferente lunii octombrie să fie pe plus, după ce fondul de salarizare a companiei a scăzut cu 12% în urma disponibilizării unui număr de 3.650 de persoane”.

În prezent, Poşta Română are circa 27.500 de salariaţi. În ultimele luni, instituţia a trecut printr-un proces de reorganizare, doar în judeţul Alba fiind disponibilizate 75 de persoane. Vedeţi AICI explicaţiile directorului Poştei din Alba, despre efectele reorganizării.

Pentru anul viitor, compania va urmări atingerea unui profit de 100 milioane de lei”, a afirmat Smeeainu.

El a adăugat că, după obţinerea tuturor avizelor, Poşta Română va intra pe piaţa brokerajului în domeniul asigurărilor, prin înfiinţarea Broker Poşta Română.

„Cel mai probabil, activitatea de brokeraj va fi demarată de la 1 ianuarie 2014. În prezent, Poşta Română a înaintat către Autoritatea de Supraveghere Financiară documentaţia pentru obţinerea avizului de funcţionare pe această piaţă”, a spus şeful Poştei.

Smeeianu a mai spus că, în cel mult 30 de zile, Poşta va deschide, alături de un partener, primul oficiu poştal în franciză.

„De asemenea, vom demara proiectul «Ghişeul Telecom», unde vom comercializa produse şi servicii ale operatorilor de telecomunicaţii, primele cereri venind din partea Romtelecom şi 2K Telecom. Probabil că cereri similare vor veni şi de la Orange şi Cosmote. Câştigurile Poştei vor veni din comision”, a spus Smeeianu.

„În premieră pentru un oficiu poştal din reţeaua noastră, serviciile destinate persoanelor juridice sunt separate de cele oferite populaţiei. De asemenea, vrem să avem câte un astfel de oficiu în fiecare reşedinţă de judeţ, obiectiv pe care încercăm să-l punem în aplicare în cursul anului viitor, în funcţie de posibilităţile financiare ale companiei”, a spus şeful operatorului.

Smeeianu a mai arătat că Poşta a renunţat la proiectul de intrare pe piaţa operatorilor virtuali de telecomunicaţii (MVNO), invocând întârzierea negocierilor cu operatorul de la care compania vroia să închirieze reţea de telecomunicaţii şi schimbărilor preconizate în domeniul tarifelor de interconectare.

Cu afaceri de 1,21 miliarde de lei în 2012, Poşta este cel mai mare operator local de profil şi are o reţea teritorială de 5.600 de unităţi.

Acţionarii CNPR sunt Ministerul pentru Societatea Informaţională – 75% şi Fondul Proprietatea – 25%.

Compania avea la sfârşitul anului 2012 datorii totale de 568,2 milioane de lei, în creştere cu 2,9% faţă de 2011.

În ultimii patru ani, compania a acumulat pierderi de 530 milioane de lei, cu toate că a bugetat profit în fiecare an. Societatea va fi privatizată în cursul anului 2014.

Sursa: Realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax