Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din 2014, schimbări în învățământ. Simulările vor avea loc atât la clasa a XII-a, în luna martie, cât şi la clasa a XI-a, în luna mai

Publicat

elevi

Elevii de clasa a XI-a vor avea de trecut și ei prin simulări pentru bacalaureat, asta dacă ministrul Educației, Remus Pricopie, va materializa anunțul făcut pe pagina sa de facebook prin care spune că va lansa în dezbatere publică un proiect cu mai multe noutăți. Explicația pe care acesta o aduce se referă la „rezultatele nesatisfăcătoare înregistrate la examenul propriu-zis din anii trecuţi”.

Remus Pricopie spune că va lansa foarte curând în dezbatere publică un proiect cu mai multe noutăţi.

„Simulările vor avea loc atât la clasa a XII-a, în luna martie, cât şi la clasa a XI-a, în luna mai. Practic, elevii care vor susţine examenul de Bacalaureat în 2015 vor trece prin două etape de simulări. În acest fel, se pot lua din timp măsuri pentru corectarea deficienţelor. În plus, elevii se vor obişnui cu rigorile examenului şi se vor mobiliza ceva mai devreme”, scrie Remus Pricopie pe pagina sa de Facebook.

Spre deosebire de anul acesta, simulările de anul viitor vor fi organizate după un model centralizat, în aceleaşi condiţii în care elevii dau examenul de maturitate.

„Astfel, putem avea o analiză mai bună a datelor, elevii vor fi 100% într-o situaţie de examen, iar evaluarea va fi unitară, la nivel naţional, nu fragmentată pe fiecare judeţ”, justifică ministrul măsura.

Sursa: gândul.info

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax