Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Din 2015, Centru Naţional de Formare şi Reconversie Profesională la Alba Iulia. Lucrări de modernizare la Şcoala Profesională Germană

Publicat

Până la data de 15 septembrie va fi finalizat primul etaj al sediului Şcolii Profesionale Germane din Alba Iulia. Se continuă procesul de modernizare a spaţiilor de învăţământ de acolo. Dacă anul trecut cursurile s-au ţinut doar la parter şi în cadrul unui atelier, din anul şcolar 2014-2015 elevii vor avea acces şi în sălile de la etajul I. De asemenea, va fi modernizat al doilea atelier. Pentru aceste lucrări, administraţiile judeţene şi locale alocă în total 400.000 de lei. La Alba Iulia, din toamna anului 2015 se va deschide şi un Centru Naţional de Formare şi Reconversie Profesională. Potrivit vicepreşedintelui CJ Alba, Florin Roman, toţi tinerii care lucrează în reprezentanţa Mercedes vor veni la Alba Iulia să se pregătească în cadrul acestui centru.

Florin Roman a mai spus că sunt „discuţii avansate cu un alt actor principal din industria auto, care doreşte ca din 15 septembrie 2015 şi oamenii lor care lucrează în toate service-urile din România să vină să se pregătească la Alba Iulia”.

Până în 2015 investiţiile vor fi suportate de CJ Alba în parteneriat cu Primăria Alba Iulia. Pentru etapa de după luna septembrie a anului 2015, a fost creat un colectiv tehnic de lucru. Au fost întâlniri cu reprezentanţii ADR Centru şi OIR POSDRU, pentru că se doreşte depunerea a două proiecte pe POR 2014-2020 şi pe POSDRU.

Proiectul vizează deschiderea Centrului Naţional de Formare şi Reconversie Profesională prin POR; sunt necesare fonduri europene pentru partea de dotare şi infrastructură. În cadrul centrului se doreşte deschiderea unui internat la standardele şi cerinţele celor de la Mercedes şi o cantină pentru tinerii veniţi din toate colţurile ţării.

Proiectul prin POSDRU prevede obţinerea de fonduri europene pe partea de resurse umane.

„Acest proiect se dezvoltă de la an la an. După apariţia acestei şcoli profesionale în judeţul Alba au mai apărut, după modelul dual, încă 8 clase. Şi dacă la început proiectul avea în total 9 clase de şcoală profesională în Alba, într-un an jumate numărul acestora s-a dublat”, a precizat Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax