Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din 2015, Electrica face investiții pentru modernizarea reţelei în județul Alba. Sunt vizate orașele Sebeș, Câmpeni, Teiuș

Publicat

stalp electrica curent

stalp electrica curent Electrica va investi bani începând cu anul 2015 pentru reabilitarea și modernizarea rețelelor electrice de distribuție, concentrându-se în special pe zonele unde există un număr mare de întreruperi ale curentului. În județul Alba, vor fi astfel de investiții la Sebeș, Cîmpeni și Teiuș, dar și în mai multe comune din județ.

Anunțul prinvind intenția de demarare a investițiilor de modernizare a rețelei a fost făcut de Dumitru Federenciu, șef Serviciu Strategia de dezvoltare a rețelelor electrice în cadrul Electrica SA. Potrivit acestuia, Electrica va investi aproximativ un miliard de euro în perioada 2015-2018.

„Fondurile care vor fi investite de Electrica în perioada 2015-2018 pentru modernizarea și retehnologizarea rețelelor electrice de distribuție, conform prospectului IPO, sunt estimate la aproximativ un miliard de euro. Suma de un miliard de euro vizează toți operatorii de distribuție. Strategia pe termen scurt a Electrica urmărește, printre altele, eficientizarea activității, în vederea diminuării pierderilor. De asemenea, ne vom concentra pe integrarea producătorilor de energie eoliană și fotovoltaică. Pe termen mediu, ne vom axa pe sistemele aferente unei rețele inteligente, respectiv pe un sistem de management al distribuției. Energia distribuită trebuie să fie livrată consumatorului în timp util și la parametri corespunzători. În plus, avem în vedere gestiunea surselor regenerabile, prin realizarea unor centrale virtuale de putere”, a afirmat Dumitru Federenciuc.

Electrica își va concentra investițiile pe zonele unde există un număr mare de întreruperi ale curentului electric, potrivit lui Dumitru Federenciuc.

„În zonele unde există un număr foarte mare de întreruperi se face o evaluare și se vor investi bani pentru modernizarea rețelelor și creșterea calității infrastructurii, prin înlocuirea componentelor sau schimbarea în totalitate a rețelelor vechi. Timpul nostru de realimentare se încadrează în standardele de performanță, România având o situație bună comparativ cu țările din vecinătate. În ceea ce privește clientul, acesta nu mai este captiv unui singur furnizor, și atunci își poate căuta acel furnizor care îi poate oferi o factură favorabilă, mai ales în condițiile în care producția din surse regenerabile a crescut în ultima perioadă”, a mai spus Dumitru Federenciuc.

Directorul Electrica SDEE Alba, Bogdan Medrea, a declarat pentru Alba24.ro că în județul Alba investițiile vor viza zonele orașelor Teiuș, Sebeș și Cîmpeni și mai multor comune, o situație mai concretă a acestora urmând să fie realizată luna viitoare.

sursă: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax