Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din 2015: Închisorile vor fi dotate cu sisteme de bruiaj al telefoanelor mobile. Sunt așteptate propuneri de servicii de consultanță și de aparatură

Publicat

După ce în decursul acestui an reprezentanții Administrației Penitenciarelor (ANP) vor alege aparatura și serviciile ce urmează a fi folosite în închisori, anul viitor, în 2015, se va implementa și un sistem de bruiaj al telefoanelor mobile.

În cadrul unei ședinţe în care s-a prezentat bilanţul pentru anul trecut, directorul ANP, comisarul şef Claudiu Bejan a declarat că sistemul de bruiere a telefoanelor mobile ar putea fi achiziţionat şi pus în funcţiune la începutul anului 2015.

„Acum suntem în faza de finalizare a fişei tehnice pentru achiziţionarea serviciilor de consultanţă şi sperăm ca până la sfârşitul anului să avem o propunere clară de servicii şi de aparatură care să conducă la eradicarea fenomenului introducerii telefoanelor mobile în mediul penitenciar”, a declarat Bejan.

Totodată, în aceste condiţii, ANP ar putea fi în măsură să achiziţioneze sistemul la începutul lui 2015: „Trebuie să ştim ce cumpărăm, pentru că, până acum, în România, nu s-a mai achiziţionat aşa şi trebuie să alegem foarte bine”, a mai afirmat directorul ANP.

Odată cu introducerea sistemului de bruiaj al telefoanelor mobile, se va limita nu numai numărul de celulare din închisori, ci şi numărul actelor de corupţie comise de angajaţii ANP:„Sper ca prin implementarea legii destinate blocării şi întreruperii semnalului de telefonie mobilă în închisori, să reducem aproape de zero acest fenomen”, a mai precizat Bejan.

De asemenea, ar mai trebui precizat faptul că la jumătatea lunii octombrie a anului trecut, Guvernul a adoptat un proiect de lege propus de Ministerul Justiţiei, ce privea combaterea „ameninţărilor la adresa ordinii şi siguranţei publice generate de folosirea neautorizată de către deţinuţi a dispozitivelor de comunicare la distanţă, în penitenciare”.

 Sursa: gândul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax