Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din 2016, toate tichetele cadou primite de către angajați nu se mai impozitează, dacă nu depășesc valoarea de 150 de lei

Publicat

tichete de masa Toate tichetele-cadou oferite cu ocazii speciale vor fi neimpozitate, din 2016. În prezent, aceste tichete sunt neimpozitate doar dacă sunt destinate copiiilor salariaţilor. În schimb, dacă le sunt oferite angajaţilor, sunt impozitate cu 16%.

În noul Cod fiscal, legea 227/2015, la art 76, alin. (4) lit. a) se prevede „cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatorii salariatilor, cat si cele oferite în beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum și cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depășește 150 lei”, potrivit sursei citate.

În prezent, la stabilirea impozitului pe venituri din salarii se iau în calcul și tichetele cadou, care sunt cuprinse în venitul brut lunar din salarii, avantaje care se impozitează cu cota de 16%. Tichetele cadou nu se cuprind în baza lunară de calcul a contribuţiilor sociale obligatorii potrivit art. 296 indice 15 lit. o) din Codul Fiscal.

sursa: capital.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax