Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din 26 mai: Încep înscrierile la Școala Profesională Germană din Alba Iulia. 56 de locuri disponibile pentru anul școlar 2014-2015

Publicat

Tinerii din Alba Iulia interesați să înveţe meserie încă de pe băncile şcolii o pot face la Şcoala Profesională Germană. Înscrierile la această unitate de învățământ pentru anul școlar 2014-2015 vor avea loc în perioadele 26-27 mai, 27-28 iunie și 1-2 septembrie.

Citește și: GHIDUL CANDIDATULUI: Tot ce trebuie să știi despre ADMITEREA la LICEU în județul Alba pentru anul școlar 2014-2015.

 

Școala Profesională Germană a fost deschisă în toamna anului trecut la Alba Iulia și se află în incinta Colegiului Tehnic “Alexandru Domşa”. Aceasta beneficiază de spaţii moderne pentru practică, acces la activitatea unor firme importante din judeţ şi bursă de 400 de lei. Programul de formare durează trei ani și este dispus astfel: în primul an elevii vor face 80% teorie, 20% practică, în anul 2 se va face 60% teorie 40% practică iar în ultimul an 25% teorie, 75% practică.

Elevii se vor afla sub supravegherea și îndrumarea continuă a companiilor partenere iar pentru cei care doresc există posibilitatea continuării studiilor pentru obținerea unei diplome de bacalaureat.

Anul trecut un număr de 46 de elevi au urmat cursurile școlii profesionale germane la una din specializări: modelieri și electromecanici utilaje sau instalații industriale.

Pentru anul 2014-2015 sunt disponibile 56 de locuri.

Înscrierile se fac în perioada 26-27 mai, 27-28 iunie, 1-2 septembrie iar examenele de admitere se vor da în 10 iunie, 7 august și 8 septembrie.

Școala profesională de tip dual se adresează tuturor elevilor clasei a IX-a cuprinși în învățământul liceal și reprezintă o structură nouă de învățământ, menită a pregăti în meserii tehnice, ce vizează integrarea mai ușoară a viitorilor absolvenți pe o piață a muncii într-o continuă schimbare.

La finalul a doi ani și jumătate de studiu, elevii vor primi un certificat de absolvire, diplomele de absolvire fiind recunoscute atât în România cât și în străinătate, iar absolvenții vor avea prioritate la angajare în firmele partenere. Accentul se va pune pe pregătirea practică. La finalul cursurilor, elevii vor susţine un examen de certificare a competenţelor profesionale (un proiect final, susţinut în faţa unei comisii mixte, formate din profesori şi reprezentanţi ai firmelor).

Citește și EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014: Modele de teste pentru elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, publicate de Ministerul Educației

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax