Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din 28 aprilie, cetățenii moldoveni vor putea circula liber în U.E. Decizia de RIDICARE A VIZELOR, semnată în Parlamentul European

Publicat

Cetățenii moldoveni vor putea să circule liber în statele din Uniunea Europeană, începând din 28 aprilie. Decizia de eliminare a vizelor a fost semnată joi, de Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz şi reprezentantul preşedinţiei elene a Consiliului Uniunii Europene, Dimitris Kourkoulas, ministru adjunct al afacerilor externe al Greciei.

Decizia va fi publicată în Jurnalul Oficial al UE marți, 8 aprilie şi va intra în vigoare la 28 aprilie, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău, care salută semnarea deciziei respective.

La ceremonia de semnare a deciziei istorice, a fost prezent şi comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmström, care a declarat că liberalizarea regimului de vize reprezintă începutul unui nou capitol al relaţiilor dintre Chişinău şi Bruxelles: „Până la sfârşitul lunii, cetăţenii moldoveni deţinători ai unui paşaport biometric nu vor mai avea nevoie de viză pentru a călători în zona Schengen pentru şederi de scurtă durată. Aceasta este o mare realizare şi începutul unui nou capitol în relaţiile noastre. Am lansat dialogul nostru în privinţa vizelor cu Republica Moldova în iunie 2010 şi în mai puţin de patru ani călătoriile fără viză în spaţiul Schengen au devenit o realitate pentru cetăţenii moldoveni. Acest lucru arată că eforturile depuse de autorităţile moldovene au dat roade şi că UE îşi asumă angajamente cu ţări terţe care doresc să lucreze cu noi. Posibilitatea de a călători fără viză în spaţiul Schengen pentru perioade scurte va facilita şi mai mult contactele interpersonale şi va consolida legăturile de afaceri, sociale şi culturale dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova. Acest lucru este şi un exemplu excelent pentru alte ţări din regiune, care demonstrează că un angajament politic puternic şi implementarea efectivă a reformelor aduc rezultate tangibile’, a precizat Malmstrom.

De asemenea, Republica Moldova a parafat și Acordul de asociere la Uniunea Europeană, care îl cuprinde și pe cel de liber schimb.

Sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax