Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Din 31 martie, Cornel Piţu preia interimar conducerea DSP Alba. ANFP organizează concurs pentru funcția vacantă după plecarea lui Horea Timiș


Publicat

horea timisDin 31 martie, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Alba va fi preluată interimar de Cornel Piţu, în prezent economist în cadrul instituţiei. Pentru funcția de director executiv al DSP Alba, ce rămâne liberă după plecarea lui Horea Timiș, ANFP organizează concurs, cel mai probabil în aprilie-mai.

După cinci ani de când a fost pus la şefia instituţiei din Alba, Horea Timiş a anunţat oficial că ultima zi de lucru în cadrul DSP Alba va fi data de 30 martie, iar din luna aprilie va fi găsit în mediul privat.

Timiş îşi deschide o firmă de consultanţă în managementul medical, în colaborare cu firme de proiectare, audit, contabilitate, mediu, informatică, dar se va întoarce şi la gărzile de spital şi cursurile de predare la Crucea Roşie Filiala Alba.

Medicul Horea Timiş (37 de ani) a ocupat funcţia de director al DSP Alba din ianuarie 2011. Anterior, fost manager al Spitalului orăşenesc Zlatna.

În 2014, timp de trei luni, a fost detaşat pe un post de consilier în cadrul Ministerul Sănătăţii şi a colaborat pe partea tehnică pentru strategia naţională de sănătate publică şi pachetul de servicii medicale de bază. Propunerea a venit din partea ministerului, care a dorit să îl coopteze în echipa de lucru a departament.

„Mi-am atins nişte limite. Dacă chiar eşti bun o demonstrezi în privat. Vreau să mă întorc la ceea ce îmi place să fac, îmi este dor de gărzi la spital, de predat cursul de prim ajutor la Crucea Roşie”, a spus Horea Timiş.

În cei cinci ani de activitate la DSP Alba, Timiş se laudă cu un laborator pentru calitatea apei, singurul acreditat în judeţul Alba, venituri dublate, dar şi cu o calitate mai bună a serviciilor instituţiei.

„Fac ce îmi place. Acesta este motivul pentru care am creat această firmă. Am aproape cinci ani de zile de când sunt director la DSP Alba. Am schimbat cinci prefecţi, nu ştiu câţi miniştri. Ce am făcut la direcţie şi cum las lucrurile, este foarte important că am revigorat partea de laborator, am adus laboratorul pe linia de plutire, l-am acreditat pe apă şi suntem singurul laborator de apă abilitat şi acreditat din judeţ. Când am venit la direcţie era o situaţie economică, juridică şi patrimonială incertă.

Am stabilit situaţia juridică clară, DSP Alba este proprietară. De zece ani s-a încercat acest lucru, iar noi am reuşit. Nu am pierdut niciun proces până acum cu toţi cei care ne-au contestat sau au ridicat dubii privind profesionalismul sancţiunilor noastre: DSP Alba nu a pierdut în cinci ani niciun proces”, a precizat Timiş.

Din 31 martie, funcţia de şef interimar al DSP Alba va fi ocupată, prin ordin de ministru, de Cornel Piţu, care în prezent este economist în cadrul instituţiei. Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici urmează să scoată la concurs postul de conducere din Alba.

„Domnul Piţu Cornel este un profesionist, cunoaşte sistemtul de sănătate. Transferul se face către cineva care ştie despre ce vorbim”, a spus Timiş.

În 20 de zile de la ordinul ministrului, ANFP trebuie să facă publică organizarea concursului, iar apoi peste o lună candidaţii înscrişi să susţină concursul.

În ceea ce priveşte firma de consultanţă în managementul medical, Horea Timiş a spus că va avea sediul în Alba Iulia, dar „vom umbla prin toată ţara”. Se va numi HBS Group şi presupune o colaborare cu firme din mai multe domenii de activitate, respectiv proiectare, audit, informatică, contabilitate, mediu, „ o multidisciplinaritate”.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

JOI 9 iulie: Alimentarea cu gaz, sistată în mai multe cartiere din Alba Iulia. Lista străzilor și recomandările furnizorului

Publicat

gaz, aragaz

Delgaz Grid sistează temporar alimentarea cu gaze naturale pe mai multe străzi din Alba Iulia, a anunțat furnizorul.

Pentru efectuarea unor lucrări la sistemul de distribuție a gazelor naturale, compania Delgaz Grid este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaze naturale din municipiul Alba Iulia , joi, 9 iulie, începând cu ora 08.00, pe următoarele străzi:

Nicolae Crețulescu, Emil Zola, Aromei, Nicolae Labiș, Barbu Catargiu, Victor Hugo, Magnoliei, Izvorului – parțial, Gardeniei, Gheorghe Bacovia, Otilia Cazimir, Matei Corvin, Dr. Aurel Lazăr – parțial, Brândușei, Ionel Teodoreanu, Ion Slavici, Camil Baltazar, Marin Preda, Tudor Arghezi, George Topârceanu, Ștefan Augustin Doinaș, Ion Minulescu, Ion Lăncrăjan, Emil Isac, Eugen Lavinescu, Iosif Jumanca ( Vișinului ), Lalelelor – parțial, Violetelor, Liceului, Ghe Pop De Băsești ( Macului ) -parțial, Vasile Goldiș – parțial, B-dul Transilvaniei – parțial, B-dul 1 Decembrie 1918 – parțial și B-dul Revoluției – parțial.

Reluarea serviciului de distribuţie a gazelor naturale se va efectua treptat, începând cu ora 18.00.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

RECORD de cazuri noi de COVID-19 în România: 555. Numărul total de îmbolnăviri a depășit pragul de 30.000

Publicat

Numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 a ajuns la 30.175 în România, potrivit datelor transmise miercuri, 8 iulie, de către Grupul de Comunicare Strategică.

Au fost înregistrate 555 noi cazuri de îmbolnăvire, un nou număr record din ultima perioadă.

Vezi și ALBA: Două cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, în județ. Numărul total al infectărilor a ajuns la 484

Până marți erau raportate 29.620 de cazuri (397 noi), 21.927 externări (dintre care 20.534 de pacienți vindecați și 1.393 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare), 1.799 decese, 783.337 de teste prelucrate.

Situația îmbolnăvirilor pe județe – 8 iulie – sursă INSP:

Județ/cazuri înregistrate:

Suceava: 4116

Mun. București: 3517

Brașov: 1796

Vrancea: 1166

Galați: 1122

Argeș: 1083

Botoșani: 1057

Iași: 1042

Neamț: 989

Ilfov: 835

Mureș: 788

Dâmbovița: 756

Cluj: 715

Arad: 708

Bihor: 701

Bacău: 692

Buzău: 684

Sibiu: 684

Hunedoara: 667

Prahova: 644

Bistrița-Năsăud: 593

Timiș: 554

Constanța: 500

Alba: 471 (484, potrivit DSP Alba, 2 cazuri noi)

Ialomița: 464

Harghita: 357

Dolj: 352

Olt: 317

Gorj: 315

Covasna: 310

Giurgiu: 280

Brăila: 253

Mehedinți: 227

Maramureș: 219

Vaslui: 198

Tulcea: 192

Călărași: 190

Teleorman: 170

Sălaj: 121

Caraș-Severin: 120

Vâlcea: 92

Satu Mare: 81

Grupul de Comunicare Strategică:

În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor.

Rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului.

Încurajăm la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate.

Până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 1.817 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 07.07.2020 (10:00) – 08.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 18 decese (6 bărbați și 12 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Brașov, Dâmbovița, Galați, București, Prahova, Sălaj, Suceava și Vâlcea.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 555 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 796.484 de teste.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Două cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, în județ. Numărul total al infectărilor a ajuns la 484

Publicat

În ultimele 24 de ore, în județul Alba au fost confirmate două cazuri de COVID-19, potrivit datelor transmise miercuri, 8 iulie, de Direcția de Sănătate Publică.

Numărul total al îmbolnăvirilor, de la începutul pandemiei, în județul Alba, a ajuns la 484.

De asemenea, 413 persoane au fost declarate vindecate până acum și 27 de persoane au decedat în Alba, de la începutul pandemiei.

Marți, în Alba au fost prelucrate în total 439 de teste (286 de teste la DSP si 153 de teste la SJU). Numărul total de teste efectuate în județ a ajuns la 29.904.

Până marți erau raportate 482 de cazuri (1 nou, 42 active), 27 decese, 413 vindecări și 29.465 teste prelucrate.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Românii vor sta 2 săptămâni în carantină în Austria sau trebuie să prezinte un test negativ de COVID. Avertizare de călătorie

Publicat

Austria emite avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, a anunţat miercuri guvernul de la Viena, care a invocat o înrăutăţire a situaţiei legate de COVID-19 în aceste ţări, transmite Agerpres, care citează Reuters.

Orice persoană care soseşte din cele trei state menţionate trebuie să fie plasată timp de două săptămâni în carantină sau să facă dovada unui test negativ (la COVID-19), au declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz şi ministrul de externe Alexander Schallenberg, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, vor fi suplimentate măsurile de control la frontierele Austriei cu Ungaria şi Slovenia, au adăugat cei doi demnitari.

Sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate