Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Din 31 martie, Cornel Piţu preia interimar conducerea DSP Alba. ANFP organizează concurs pentru funcția vacantă după plecarea lui Horea Timiș

Publicat

horea timisDin 31 martie, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Alba va fi preluată interimar de Cornel Piţu, în prezent economist în cadrul instituţiei. Pentru funcția de director executiv al DSP Alba, ce rămâne liberă după plecarea lui Horea Timiș, ANFP organizează concurs, cel mai probabil în aprilie-mai.

După cinci ani de când a fost pus la şefia instituţiei din Alba, Horea Timiş a anunţat oficial că ultima zi de lucru în cadrul DSP Alba va fi data de 30 martie, iar din luna aprilie va fi găsit în mediul privat.

Timiş îşi deschide o firmă de consultanţă în managementul medical, în colaborare cu firme de proiectare, audit, contabilitate, mediu, informatică, dar se va întoarce şi la gărzile de spital şi cursurile de predare la Crucea Roşie Filiala Alba.

Medicul Horea Timiş (37 de ani) a ocupat funcţia de director al DSP Alba din ianuarie 2011. Anterior, fost manager al Spitalului orăşenesc Zlatna.

În 2014, timp de trei luni, a fost detaşat pe un post de consilier în cadrul Ministerul Sănătăţii şi a colaborat pe partea tehnică pentru strategia naţională de sănătate publică şi pachetul de servicii medicale de bază. Propunerea a venit din partea ministerului, care a dorit să îl coopteze în echipa de lucru a departament.

„Mi-am atins nişte limite. Dacă chiar eşti bun o demonstrezi în privat. Vreau să mă întorc la ceea ce îmi place să fac, îmi este dor de gărzi la spital, de predat cursul de prim ajutor la Crucea Roşie”, a spus Horea Timiş.

În cei cinci ani de activitate la DSP Alba, Timiş se laudă cu un laborator pentru calitatea apei, singurul acreditat în judeţul Alba, venituri dublate, dar şi cu o calitate mai bună a serviciilor instituţiei.

„Fac ce îmi place. Acesta este motivul pentru care am creat această firmă. Am aproape cinci ani de zile de când sunt director la DSP Alba. Am schimbat cinci prefecţi, nu ştiu câţi miniştri. Ce am făcut la direcţie şi cum las lucrurile, este foarte important că am revigorat partea de laborator, am adus laboratorul pe linia de plutire, l-am acreditat pe apă şi suntem singurul laborator de apă abilitat şi acreditat din judeţ. Când am venit la direcţie era o situaţie economică, juridică şi patrimonială incertă.

Am stabilit situaţia juridică clară, DSP Alba este proprietară. De zece ani s-a încercat acest lucru, iar noi am reuşit. Nu am pierdut niciun proces până acum cu toţi cei care ne-au contestat sau au ridicat dubii privind profesionalismul sancţiunilor noastre: DSP Alba nu a pierdut în cinci ani niciun proces”, a precizat Timiş.

Din 31 martie, funcţia de şef interimar al DSP Alba va fi ocupată, prin ordin de ministru, de Cornel Piţu, care în prezent este economist în cadrul instituţiei. Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici urmează să scoată la concurs postul de conducere din Alba.

„Domnul Piţu Cornel este un profesionist, cunoaşte sistemtul de sănătate. Transferul se face către cineva care ştie despre ce vorbim”, a spus Timiş.

În 20 de zile de la ordinul ministrului, ANFP trebuie să facă publică organizarea concursului, iar apoi peste o lună candidaţii înscrişi să susţină concursul.

În ceea ce priveşte firma de consultanţă în managementul medical, Horea Timiş a spus că va avea sediul în Alba Iulia, dar „vom umbla prin toată ţara”. Se va numi HBS Group şi presupune o colaborare cu firme din mai multe domenii de activitate, respectiv proiectare, audit, informatică, contabilitate, mediu, „ o multidisciplinaritate”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax