Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din aprilie, peste 240 de familii dintr-un cartier din Blaj se pot racorda la canalizare. Primăria a finalizat lucrările pe şapte străzi după doi ani

Publicat

De la începutul lunii aprilie, aproximativ 246 de familii din cartierul Veza, Blaj se pot racorda la rețeaua extinsă de canalizare menajeră. Lucrările au fost efectuate printr-un proiect european derulat de operatorul unic Apă CTTA, a cărui valoare totală pentru municipiul Blaj a fost de 15,5 milioane euro. Lucrările de introducere a rețelei de canalizare în cartierul Veza au început în luna septembrie 2012 şi au fost finalizate în luna martie a acestui an.

«Suntem bucuroși că am ajuns la sfârșitul acestei etape importante de modernizare a acestui cartier. Cu acest moment văd pus în practică un foarte important obiectiv al celui de-al doilea mandat al meu de primar”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

În cartierul Veza, lucrările de extindere a rețelei de canalizare au început în septembrie 2012 și au fost finalizate luna trecuta. Imediat dupa încheierea lucrărilor, constructorii au trecut la refacerea asfaltului pe porțiunile afectate. De asemenea, s-a verificat etanșeitatea îmbinărilor și s-a făcut testul CCTV (inspecția video). Ambii parametrii tehnici au confirmat constructorilor respectarea standardelor impuse de proiect.

Conform documentațiilor tehnice, în cartierul Veza a fost realizată o rețea de canalizare menajeră pe o lungime de 2,56 km și s-au efectuat 246 de racorduri la gospodării. Canalizarea va funcționa partial gravitațional, pentru restul fiind necesară montarea unei stații de pompare.

Străzile care vor deveni active în sistemul de canalizare a municipiului Blaj în această primă etapă sunt următoarele: Alexandru Borza, Alexandru Golescu, I. Ionescu de la Brad, Livezii, Luncii, Salciilor, Privighetorii.

Începând cu data de 1 aprilie fiecare familie cu domiciliul pe una dintre cele 7 străzi finalizate se va putea racorda la sistemul centralizat cu respectarea unor condiții tehnice și în baza unei solicitări scrise adresate Apa CTTA Blaj.

Practic la limita fiecărui imobil cetațenii au un cămin de racord pentru branșare individuală, însă acest lucru se va face cu asistența tehnică oferită de specialiști ai Apă CTTA Blaj.

Racordarea la canalizare se poate face pe parcursului a trei luni, până la sfărșitul lunii iunie 2014. Acela va fi momentul când practic întregul cartier va putea respecta integral normele în vigoare cu privire la igiena și sănătatea publică.

Reprezentanții furnizorului de apă avertizează că toți cetățenii care îndepărtează apele uzate în alte locuri decât în rețeaua de canalizare sau, în lipsa acesteia, în instalații proprii pentru colectarea, tratarea și evacuarea apelor uzate, sunt pasibili chiar de amenzi contravenționale.

Pe lângă introducerea efectivă a noilor rețele de canalizare în întreg municipiul, din bani europeni s-a construit de asemenea o nouă stație de epurare ce va fi dată în funcțiune în luna aprilie și vor mai fi montate 13 stații de pompare.

Veza este cel de-al doilea cartier care se poate racorda integral la canalizare după Ciufud în luna martie.

În plus, strategia municipalității pe termen scurt a fost de refacere a disconfortului edilitar după lucrările ample de infrastructură astfel încât, după refacerea străzilor, orice semn al lucrărilor efectuate să dispară complet.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax