Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din APRILIE: Tinerii din Alba pot să își caute stagii profesionale în străinătate, prin programul Eurodyssée. Transport și cazare asigurate

Publicat

tineri

Din aprilie va debuta oficial programul Eurodyssée în județul Alba. Tinerii care doresc să își găsească un stagiu profesional în străinătate, se pot înscrie în program, întrucât județul Alba a fost urcat și pe site-ul Eurodyssée. Pentru a putea participa la program, tinerii trebuie să aibă vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, o diplomă de calificare și domiciliul pe raza județului Alba. Pe durata mobilității, cazarea va fi asigurată de către administrația locală a orașului în care se desfășoară stagiul, iar costurile de transport vor fi suportate de către Consiliul Județean Alba.

În ședința de joi a Consiliului Județean a fost aprobat bugetul programului pentru anul 2014, în sumă de 100.000 lei. Din acești bani vor fi acoperite cheltuielile pentru cei 4 stagiari care și-au anunțat intenția de a veni în județul Alba prin acest program.

„Eu sper ca noi să trimitem cât mai mulți tineri. Dacă vor fi multe solicitări se poate face oricând rectificare bugetară.Ceea ce este important este că începem să derulăm programul și cred că va fi o șansă imensă pentru tinerii care doresc să urmeze programe de mobilitate profesională”, a declarat Florin Roman.

Pentru a participa la acest program, tinerii trebuie să aibă vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, domiciliul pe raza județului Alba și o diplomă de calificare.

„Pentru a reduce cheltuielile am făcut un acord de parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, care va oferi spații de cazare iar banii destinați pe cazare au fost trecuți pentru bilete de avion, astfel încât să putem trimite cât mai mulți tineri în acest an”, a mai spus Roman.

Citiți și: Programul “Eurodyssee” 2014 în Alba: Spaţii de cazare la UAB pentru stagiari şi buget estimativ pentru anul acesta. Proiect de hotărâre în ședința Consiliului Judeţean

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Simedru

    duminică, 30.03.2014 at 12:31

    Florinel s-a dus in Rep. Modova si a cheltuit cateva mii de €(mai mult decat castiga un salariat mediu intr-un an) din bugetul CJ Alba, ca sa faca publicitate francezilor cu acest program de sclavitud(cu 300€ in occident, nu poti inchiria o camera)! Gurile rele spun ca de fapt el doreste sa „de-a in cap somajului din Alba”, trimitand tinerii la munca in Rep. Moldova!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax