Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din august, renovarea clădirilor istorice cu destinaţia de locuinţă şi a celor din zone protejate va fi mai scumpă

Publicat

Alba iulia Cetate

Renovarea clădirilor istorice va fi mai scumpă pentru cele cu destinaţia de locuințe. Din 16 august, se modifică tarifele avizelor de specialitate necesare pentru reabilitarea imobilelor aflate în zonele de protecție a monumentelor istorice și în zonele construite protejate.

În prezent, tarifele sunt de 1 leu/mp suprafață desfășurată pentru clădiri cu destinația de locuință, sănătate, învățământ sau cultură, inclusiv pentru anexele gospodărești, cu excepția acelor anexe care sunt folosite pentru activități economice, respectiv 5 lei/mp suprafață desfășurată pentru clădiri și/sau anexe gospodărești în care se desfășoară activități economice.

Prin Ordinul 2515/2018, din august, intră în vigoare tariful unic de 3 lei/mp suprafaţă desfăşurată, pentru toate categoriile de lucrări de intervenţii, indiferent de beneficiar, finalitatea sau destinaţia imobilului. Tariful nu poate depăşi 15.000 lei.

Modificarea a fost justificată de iniţiatori prin faptul că “în practică, s-au constatat dificultăți în aplicarea O.M.C.P.N. nr. 2664/2010 deoarece, unele imobile pot fi încadrate atât în prevederile de la lit. a), cât și în cele de la lit. b) ale articolului 1”.

sursă: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax