Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din august: Valoarea facturii la electricitate va scădea cu 4%

Publicat

Din luna august, valorea facturii la electricitate se va diminua cu 4%. Procentul, care va fi scăzut din totalul facturii apare ca efect al amânării acordării de către stat a unor certificate pentru producătorii de energie regenerabilă.

Se pare că efectul aplicării noii legislaţii în privinţa energiei regenerabile va fi de 34%, iar, luând în calcul că 12% reprezintă costul cu certificatele verzi, asta înseamnă că facturile la electricitate ar urma să scadă.

OUG 57, aprobată de Guvern în luna iunie, prevede că producătorii de energie regenerabilă vor primi până în 2017 doar o parte a certificatelor verzi. Restul urmează să le fie transmise eşalonat din 2018, iar companiile din domeniu au anunţat deja că noile reglementări vor duce la retragerea unor investiţii de peste 3 miliarde de euro în unităţi de producţie în România.

Vicepreşedintele ANRE Emil Calotă susţine că „bula energiei verzi”, începând cu 2014, va atrage investiţiile şi funcţionarea acestui sector.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax