Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din cauza secetei, legumele se scumpesc din toamnă. Care au fost cele mai afectate culturi şi ce spun producătorii

Publicat

cartofi, piata Seceta din ultima perioadă influenţează direct şi preţurile legumelor şi fructelor de pe piaţa internă. Agricultorii spun că, fie au pierdut părţi considerabile din culturile de anul acesta, fie recolta nu este de cea mai bună calitate, astfel că, din toamnă, preţurile ar putea fi cu până la 30 la sută mai mari.

„În sectorul legumelor şi al fructelor, avem o pagubă de 25-30% faţă de anul trecut, iar unele dintre cele mai afectate culturi sunt cele de cartofi, roşii şi castraveţi”, a declarat Aurel Tănase, directorul general al Organizaţiei Interprofesionale Naţionale Prodcom Legume-Fructe din România, citat de capital.ro.

Potrivit lui Tănase, producţia de cartofi a fost cu 40% mai mică decât în 2014. El mai spune că, în ultima lună, preţul cartofilor româneşti a crescut cu 50%, ajungând la 1,5 lei.

Totodată, directorul Prodcom a mai zis că roşiile au fost şi ele afectate. În ceea ce priveşte producţia de frcute, pe lângă faptul că aceasta a fost mai mică decât în 2014, calitatea este mult mai proastă decât anul trecut. „Fructele sunt mici şi urâte, de aceea producătorii au probleme în a le vinde”, a completat Tănase.

Potrivit oficialului, anul trecut, fermierii au cultivat 237.000 de hectare cu legume, din care 100.000 de hectare au fost cultivate cu cartofi.

sursa: capital.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax