Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Din DECEMBRIE, Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică la Alba Iulia. Info Touch şi creşterea numărului de vizitatori cu 5%

Publicat

IMG_7331 În luna decembrie la Alba Iulia se deschide Centrul Național de Informare și Promovare Turistică.

Luni, la sediul Primăriei Alba Iulia a fost lansat proiectul care prevede amenajarea şi dotarea unui astfel de obiectiv în zona Ravelinului Sfântul Michael (în faţa Catedralei Reîntregirii).

Tot în luna decembrie va fi acreditat centrul care va oferi servicii de informare turistică, celor care vor veni în vizită prin Cetatea Alba Carolina.

Este proiectul cu numărul 11 pe care Primăria Alba Iulia l-a implementat prin POR 2007-2013.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer a spus că deschiderea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică va „fi o extensie a uneia dintre activităţile pe care le desfăşoară primăria, aici mă refer la participarea la târguri regionale, naţionale, internaţionale de turism”.

Managerul proiectului „Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Municipiul Alba Iulia, judeţul Alba” a precizat că noul obiectiv care va deschis oficial turiştilor după data de 27 decembrie, când va primi şi acreditarea îşi propune „creşterea numărului de turişti şi facilitarea accesului la informaţii, servicii de informare şi evenimente specifice prin instituirea unui sistem intehrat şi informatizat a ofertei turistice româneşti”.

Spațiul unde se va desfășura activitatea centrului de informare este amplasat în Ravelinul Sfântul Michael pe Latura de Vest (în faţa Catedralei Reîntregirii). Zona de acces este în curtea interioară amenajată în Parcul Unirii, în apropiere de parcarea destinată autocarelor.

Iulia Dan spune că printre printre obiectivele pe care acest centru vrea să le atingă sunt promovarea potenţialul turistic, instituirea unui sistem informatizat a ofertei turistice şi creşterea cu cel puţin 5% a numărului de turişti care vor vizita municipiul Alba Iulia.

De asemenea turiştii vor avea la dispoziţie un Info Touch, prin care aceştia pot obţine mai uşor informaţii despre obiectivele pe care le pot vizita, dar şi unde sunt acestea amplasate.

La Centrul de Informare Turistică vor fi pregătiţi să pună la curent turiştii cu tot ce se poate vedea în Cetatea Alba Carolina doi ofiţeri de turism. Mihai Coşer a mai adăugat că pentru întâmpinarea turiştilor cum se cuvine se gândesc şi la „amplasarea” unui vestiar pentru soldaţii Gărzii Romane.

Termenul prevăzut pentru amenajarea centrului și dotarea acestuia este de 10 luni de la data semnării contractului de finanțare. În ansamblu, dotările sunt specifice activităților de informare, incluzând mobilier, echipamente electronice și materiale ce conțin răspunsuri la solicitările turiștilor despre oferta locală de cazare, ghizi turistici locali, rezervări de bilete, atracții turistice etc.

Sursa de finanțare este Programul Operațional Regional, operațiunea dedicată înființării centrelor naționale de informare și promovare turistică și dotării acestora. Valoarea totală a proiectului este de 630.000 lei, iar contribuția municipalității este de 36.529 lei. În luna decembrie, centrul va fi acreditat în rețeaua centrelor naționale de promovare turistică, întrunind toate beneficiile ce decurg din acest lucru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax