Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din februarie, tarifele RCA pentru tinerii sub 30 de ani ar putea să scadă. ASF verifică societăţile de asigurare

Publicat

asigurari auto ASF a anunțat că până la sfârșitul lunii februarie, va veni cu o soluție pentru șoferii sub 30 de ani care plătesc sume foarte mari pentru asigurarea de răspundere civilă auto. Autoritatea de Supraveghere Financiară încearcă să uniformizeze metodele prin care companiile de asigurare calculează primele RCA.

Autoritatea de Supraveghere Financiară analizează modalităţile prin care societăţile de asigurare stabilesc tarifele RCA pentru tineri, după ce ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a declarat că tinerii plătesc sume exagerate pentru RCA.

Un raport în acest sens va fi gata până la finele lunii februarie, promit cei de la Autoritate. Măsurile administrative vor viza uniformizarea metodelor prin care firmele calculează prima anuală. „ Aceştia au modalităţi diferite de a calcula tarifele, conform propriilor standarde, vrem însă să acţionăm – prin instrumentele pe care le avem la îndemână – în direcţia eliminării diferenţierilor excesive.”, arată ASF.

Ministrul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov a arătat că tinerii plătesc tarife mult prea mari pentru RCA şi a cerut ASF să ia măsuri. „Consider că actuala realitate este una care îi pune pe tineri în dificultatea de a plăti nişte poliţe RCA care pot ajunge să fie chiar mai scumpe decât maşina pe care o conduc. Trebuie identificată o soluţie pentru a nu pune presiune pe tineri. Sunt convins că marea parte a acestora nu îşi vor putea permite să plătească un RCA de peste 2.000 de lei. Am încredere că speţa va fi reanalizată de către ASF, astfel încât să venim în sprijinul tinerilor şi nu împotriva lor”, a spus ministrul Finanţelor.

„Sprijin iniţiativa ministrului Darius Vâlcov de a cere ASF reanalizarea sistemului RCA pentru a veni în sprijinul tinerilor! Preţurile actuale sunt excesive pentru puterea financiară de care dispun aceştia, ţinând cont că mulţi dintre ei sunt studenţi sau la început de carieră. O maşină nu ar trebui să fie considerată un lux pe care doar unii să şi-l permită!”, scrie Ponta pe Facebook.

surse: economica.net, mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax