Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Din Galați la Alba Iulia. Portarul unei echipe de fotbal și un jandarm vor alerga timp de 14 zile până în orașul Unirii

avatar

Publicat

Publicitate
portar galati jandarm

Portarul echipei de fotbal SC Oțelul Galați și un jandarm din același oraș vor alerga timp de două săptămâni până la Alba Iulia. Alexandru Vlasie, care este și militar, alături de colegul său Cristi Onofrei de la jandarmerie vor reface traseul  Regimentului 11 Dorobanți ”Siret” Galați din campania anului 1916 și vor trece prin mai multe garnizoane militare până la destinația finală. 

Cei doi militari, Alexandru Vlasie, de la Batalionul 300 Infanterie Mecanizată Galați și portar al echipei fanion a orașului, alături de Cristi Onofrei de la Jandarmeria Galați vor începe ”Maratonul Unirii” pe data de 17 noiembrie.

Prin această acțiune vor să marcheze Anul Centenar într-un mod inedit și să aducă un omagiu bravilor soldați care au făcut sacrificiul suprem pentru țară.

Timp de două săptămâni ei vor reface traseul  Regimentului 11 Dorobanți „Siret” Galați din Campania anului 1916.

În maratonul lor se vor opri la garnizoanele militare din  Focșani, Râmnicu Sărat, Buzău, Brașov, Făgăraș, Sibiu, Sebeș.

Intrarea în regiunea istorică a Transilvaniei o vor face prin Valea Buzăului, locație în care în data de 14 august 1916 la ora 22, soldații Regimentului 11 au intrat în regiune.

Înaintarea se va face prin Sita Buzăului, unde vor face o oprire la Crasna, fosta vamă cu Imperiul Austro-Ungar, cucerită de gălățeni.

Pe 1 decembrie cei doi militari din Galați își propun să intre în Alba Iulia, locul unde acum 100 de ani Marea Unire a avut loc.

VEZI: 600 de kilometri pe jos, până la Alba Iulia. Un fost deputat moldovean de 78 de ani a plecat pe Drumul Unirii

Sursă: ProFM

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

EVENIMENT

Aproape 300.000 de lei pentru lucrări de întreținere a zidurilor de pe Latura de Vest a Cetății Vauban din Alba Iulia

avatar

Publicat

Mai bine de 62.000 de euro va plăti Primăria Alba Iulia pentru lucrări de întreținere a zidurilor de pe Latura de Vest a Cetății Vauban din Alba Iulia. Licitația pentru acest serviciu a fost câștigată de ADDA CONSTRUCT SRL, o firmă din Alba Iulia.Valoarea contractului este de 292.500 de lei și presupune lucrări de curățare și protecție […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Expoziţie a fotografului de război Costică Acsinte, la Alba Iulia. Portrete de militari şi viaţa în anii `30-68

avatar

Publicat

ACSINTE.100, expoziția cu fotografii de la începutul secolului 20, din colecția personală a sergentului fotograf Costică Acsinte, va fi deschisă publicului la Casa Forum din Alba Iulia, în perioada 22 – 25 noiembrie.Expoziția cuprinde 100 de fotografii, în format print și digital, semnate de Costică Acsinte, și acoperă trei teme distincte: Primul Război Mondial, Portrete […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

MIERCURI: Ședință la Consiliul Local Alba Iulia. Creșterea eficienței energetice a unor blocuri din oraș. Ordinea de zi

avatar

Publicat

sediu primarie drona

Consilierii locali din Alba Iulia se reunesc miercuri, 21 noiembrie, în ședință extraordinară, cu șapte proiecte pe ordinea de zi. Vor avea de aprobat, printre altele, acordarea sumei de 1.000 de lei unei persoane din municipiu, cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani și creșterea eficienței energetice a unor clădirilor rezidențiale din oraș.Ordinea de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

MIERCURI: ”Alba Iulia – Cetatea de scaun a Marii Uniri”. Concurs pentru liceeni din oraș, în Anul Centenar

avatar

Publicat

alba iulia, cetate

Liceenii au ocazia să participe miercuri la la un concurs pe tema Marii Uniri, ce va avea loc la Casa de Cultură a Studenților.Echipe formate din câte trei elevi și un cadru didactic, din liceele albaiuliene, sunt așteptate să prezinte lucrări în power-point, referitoare la o temă privind actul Unirii și personalitățile acesteia de la […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate