Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din Galați la Alba Iulia. Portarul unei echipe de fotbal și un jandarm vor alerga timp de 14 zile până în orașul Unirii

Publicat

portar galati jandarm

Portarul echipei de fotbal SC Oțelul Galați și un jandarm din același oraș vor alerga timp de două săptămâni până la Alba Iulia. Alexandru Vlasie, care este și militar, alături de colegul său Cristi Onofrei de la jandarmerie vor reface traseul  Regimentului 11 Dorobanți ”Siret” Galați din campania anului 1916 și vor trece prin mai multe garnizoane militare până la destinația finală. 

Cei doi militari, Alexandru Vlasie, de la Batalionul 300 Infanterie Mecanizată Galați și portar al echipei fanion a orașului, alături de Cristi Onofrei de la Jandarmeria Galați vor începe ”Maratonul Unirii” pe data de 17 noiembrie.

Prin această acțiune vor să marcheze Anul Centenar într-un mod inedit și să aducă un omagiu bravilor soldați care au făcut sacrificiul suprem pentru țară.

Timp de două săptămâni ei vor reface traseul  Regimentului 11 Dorobanți „Siret” Galați din Campania anului 1916.

În maratonul lor se vor opri la garnizoanele militare din  Focșani, Râmnicu Sărat, Buzău, Brașov, Făgăraș, Sibiu, Sebeș.

Intrarea în regiunea istorică a Transilvaniei o vor face prin Valea Buzăului, locație în care în data de 14 august 1916 la ora 22, soldații Regimentului 11 au intrat în regiune.

Înaintarea se va face prin Sita Buzăului, unde vor face o oprire la Crasna, fosta vamă cu Imperiul Austro-Ungar, cucerită de gălățeni.

Pe 1 decembrie cei doi militari din Galați își propun să intre în Alba Iulia, locul unde acum 100 de ani Marea Unire a avut loc.

VEZI: 600 de kilometri pe jos, până la Alba Iulia. Un fost deputat moldovean de 78 de ani a plecat pe Drumul Unirii

Sursă: ProFM

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax