Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Din Galați la Alba Iulia. Portarul unei echipe de fotbal și un jandarm vor alerga timp de 14 zile până în orașul Unirii

Publicat

portar galati jandarm

Portarul echipei de fotbal SC Oțelul Galați și un jandarm din același oraș vor alerga timp de două săptămâni până la Alba Iulia. Alexandru Vlasie, care este și militar, alături de colegul său Cristi Onofrei de la jandarmerie vor reface traseul  Regimentului 11 Dorobanți ”Siret” Galați din campania anului 1916 și vor trece prin mai multe garnizoane militare până la destinația finală. 

Cei doi militari, Alexandru Vlasie, de la Batalionul 300 Infanterie Mecanizată Galați și portar al echipei fanion a orașului, alături de Cristi Onofrei de la Jandarmeria Galați vor începe ”Maratonul Unirii” pe data de 17 noiembrie.

Prin această acțiune vor să marcheze Anul Centenar într-un mod inedit și să aducă un omagiu bravilor soldați care au făcut sacrificiul suprem pentru țară.

Timp de două săptămâni ei vor reface traseul  Regimentului 11 Dorobanți „Siret” Galați din Campania anului 1916.

În maratonul lor se vor opri la garnizoanele militare din  Focșani, Râmnicu Sărat, Buzău, Brașov, Făgăraș, Sibiu, Sebeș.

Intrarea în regiunea istorică a Transilvaniei o vor face prin Valea Buzăului, locație în care în data de 14 august 1916 la ora 22, soldații Regimentului 11 au intrat în regiune.

Înaintarea se va face prin Sita Buzăului, unde vor face o oprire la Crasna, fosta vamă cu Imperiul Austro-Ungar, cucerită de gălățeni.

Pe 1 decembrie cei doi militari din Galați își propun să intre în Alba Iulia, locul unde acum 100 de ani Marea Unire a avut loc.

VEZI: 600 de kilometri pe jos, până la Alba Iulia. Un fost deputat moldovean de 78 de ani a plecat pe Drumul Unirii

Sursă: ProFM

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

BLAJ

Bătrân din Blaj cercetat pentru act sexual cu un minor, tâlhărit chiar de tânărul cu care a avut raporturi intime

Publicat

masina, politie, rutiera, alba

Un bătrân de 80 de ani din Blaj s-a ales cu dosar penal pentru act sexual cu un minor, după ce a reclamat la poliție că a fost tâlhărit chiar de tânărul de 16 ani pe care îl chemase pentru a întreține raporturi sexuale. Minorului în cauza i-a fost întocmit dosar penal deoarece l-a agresat […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

ÎNSCRIERI la şcoală 2019: Astăzi, ultima zi de completare a cererilor, în prima etapă. Situaţia din judeţul Alba

Publicat

clasa pregatitoare

Vineri, 22 martie, este ultima zi în care părinţii mai pot completa, online sau la unitatea de învățământ, cererile-tip, în prima etapă de înscriere a copiilor la şcoală în anul de învăţământ 2019-2020. Potrivit celei mai recente situaţii publicate de Ministerul Educaţiei, în judeţul Alba au fost înregistrate peste 2000 de cereri. Vineri, 29 martie, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Undă verde în procesul hoților care au spart casa patronilor companiei Elis Pavaje din Alba. A fost admis rechizitoriul

Publicat

spargere gota

Judecarea celor patru bărbați care au spart casa patronilor companiei Elis Pavaje și au furat furat bani, bunuri şi bijuterii în valoare de circa 600.000 de lei, va începe în curând. Doi dintre cei patru inculpați au atacat în instanță cum au fost administrate probele din dosar, de către procurori, dar Tribunalul Alba le-a respins cererea. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Aiud: Anunţ pentru proprietarii de imobile ce vor fi expropriate pe traseul Autostrăzii Sebeş-Turda, lot II

Publicat

primaria aiud

Titularii drepturilor asupra imobilelor supuse exproprierii pe tronsonul Autostrăzii Sebeş-Turda lot 2 vor fi convocaţi începând cu data de 29 martie în fața unei comisii de analiză a cererilor depuse de către aceștia. „Având în vedere prevederile Legii nr. 255/2010 precum și normele de punere în aplicare a acesteia, dar și faptul că în prezent […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate