Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Din Galați la Alba Iulia. Un militar și un jandarm au alergat 550 de kilometri în 2 săptămâni până în Orașul Unirii

Publicat

Portarul echipei de fotbal SC Oțelul Galați și un jandarm din același oraș au alergat timp de două săptămâni până la Alba Iulia. Alexandru Vlasie, care este și militar, alături de colegul său, Cristi Onofrei de la jandarmerie au refăcut traseul Regimentului 11 Dorobanți ”Siret” Galați din campania anului 1916 și au trecut prin mai multe garnizoane militare, până când au ajuns în capitala Marii Uniri.

Cei doi alergători au fost întâmpinaţi de directorul general al Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, Gabriel Rustoiu, şeful IJJ Alba, colonel Marius Giurea şi reprezentanţi ai Garnizoanei Alba Iulia, cărora le-au înmânat mesajele structurilor pe care le reprezintă.

Alexandru Vlasie, de la Batalionul 300 Infanterie Mecanizată Galați și portar al echipei fanion a orașului, alături de Cristi Onofrei de la Jandarmeria Galați au început ”Maratonul Unirii” pe data de 17 noiembrie.

Prin această acțiune au vrut să marcheze Anul Centenar într-un mod inedit și să aducă un omagiu bravilor soldați care au făcut sacrificiul suprem pentru țară.

Jandarmul a recunoscut că nu a fost uşor, fiind „un drum foarte anevoios”, întrucât au parcurs peste 500 de kilometri numai pe asfalt, pe o temperatură scăzută, cu ger pe alocuri. „Durerile de picioare ne-au măcinat, însă am reuşit să trecem peste toate aceste obstacole şi să ajungem cu bine aici”, a subliniat Onofrei. La rândul său, fruntaşul Alexandru Vlasie a afirmat că au refăcut traseul Regimentului 11 Dorobanți „Siret” Galați din Campania anului 1916.

În maratonul lor, s-au oprit la garnizoanele militare din Focșani, Râmnicu Sărat, Buzău, Brașov, Făgăraș, Sibiu, Sebeș.

Intrarea în regiunea istorică a Transilvaniei au făcut-o prin Valea Buzăului, locație în care, în 14 august 1916, la ora 22.00, soldații Regimentului 11 au intrat în regiune.

Au înaintat prin Sita Buzăului și au făcut o oprire la Crasna, fosta vamă cu Imperiul Austro-Ungar, cucerită de gălățeni.

Cei doi au fost întâmpinaţi de directorul general al Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, Gabriel Rustoiu, şeful IJJ Alba, colonel Marius Giurea şi reprezentanţi ai Garnizoanei Alba Iulia, cărora le-au înmânat mesajele structurilor pe care le reprezintă.

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

„Revenge porn”: Publicarea imaginilor intime în scopul răzbunării, pedepsită cu închisoare sau amendă. PROIECT

Publicat

Difuzarea sau transmiterea, în orice mod, a imaginilor intime cu persoane identificabile, fără consimțământul acestora, producând suferință, se va pedepsi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, se arată într-un proiect de lege depus de un senator USR. Proiectul de lege vizează completarea articolului 226 privind „Violarea vieții private” din Legea […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Indicele ROBOR la trei luni a coborât la 3,13%. ROBOR la șase luni, cel mai scăzut nivel din martie

Publicat

BNR

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la 3,13%, iar ROBOR la 6 luni, cel mai scăzut nivel din martie până în prezent, potrivit datelor publicate, joi, de Banca Naţională a României (BNR). ROBOR la trei luni a scăzut la 3,13%, faţă de 3,14%, […]

Citește mai departe
Publicitate

AIUD

UPDATE: Acțiune de căutare – salvare la Decea. Mobilizare de forțe pentru găsirea unei tinere de 18 ani dispărute

Publicat

Pompieri, polițiști și jandarmi din Alba au fost mobilizați joi, în jurul orei 18:50, pentru a căuta o fată în vârstă de 18 ani, cu tulburări psihice, pierdută în zona Decea. UPDATE, ora 19:40 – Potrivit IPJ Alba, la data de 18 iulie 2019, în jurul orei 17:38 polițiștii din Aiud au fost sesizați prin […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

”Teroristul” din Jidvei rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile. Încă nu a fost trimis în judecată

Publicat

anghelidi

Ovidiu Anghelidi, bărbatul din Jidvei cercetat pentru terorism, rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile. Măsura a fost luată prima dată acum 3 luni, în data de 12 aprilie.  Propunerea de prelungire a arestării preventive a venit din partea de Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate