Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Din Galați la Alba Iulia. Un militar și un jandarm au alergat 550 de kilometri în 2 săptămâni până în Orașul Unirii

avatar

Publicat

Publicitate

Portarul echipei de fotbal SC Oțelul Galați și un jandarm din același oraș au alergat timp de două săptămâni până la Alba Iulia. Alexandru Vlasie, care este și militar, alături de colegul său, Cristi Onofrei de la jandarmerie au refăcut traseul Regimentului 11 Dorobanți ”Siret” Galați din campania anului 1916 și au trecut prin mai multe garnizoane militare, până când au ajuns în capitala Marii Uniri.

Cei doi alergători au fost întâmpinaţi de directorul general al Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, Gabriel Rustoiu, şeful IJJ Alba, colonel Marius Giurea şi reprezentanţi ai Garnizoanei Alba Iulia, cărora le-au înmânat mesajele structurilor pe care le reprezintă.

Alexandru Vlasie, de la Batalionul 300 Infanterie Mecanizată Galați și portar al echipei fanion a orașului, alături de Cristi Onofrei de la Jandarmeria Galați au început ”Maratonul Unirii” pe data de 17 noiembrie.

Prin această acțiune au vrut să marcheze Anul Centenar într-un mod inedit și să aducă un omagiu bravilor soldați care au făcut sacrificiul suprem pentru țară.

Jandarmul a recunoscut că nu a fost uşor, fiind „un drum foarte anevoios”, întrucât au parcurs peste 500 de kilometri numai pe asfalt, pe o temperatură scăzută, cu ger pe alocuri. „Durerile de picioare ne-au măcinat, însă am reuşit să trecem peste toate aceste obstacole şi să ajungem cu bine aici”, a subliniat Onofrei. La rândul său, fruntaşul Alexandru Vlasie a afirmat că au refăcut traseul Regimentului 11 Dorobanți „Siret” Galați din Campania anului 1916.

În maratonul lor, s-au oprit la garnizoanele militare din Focșani, Râmnicu Sărat, Buzău, Brașov, Făgăraș, Sibiu, Sebeș.

Intrarea în regiunea istorică a Transilvaniei au făcut-o prin Valea Buzăului, locație în care, în 14 august 1916, la ora 22.00, soldații Regimentului 11 au intrat în regiune.

Au înaintat prin Sita Buzăului și au făcut o oprire la Crasna, fosta vamă cu Imperiul Austro-Ungar, cucerită de gălățeni.

Cei doi au fost întâmpinaţi de directorul general al Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, Gabriel Rustoiu, şeful IJJ Alba, colonel Marius Giurea şi reprezentanţi ai Garnizoanei Alba Iulia, cărora le-au înmânat mesajele structurilor pe care le reprezintă.

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

EVENIMENT

SINUCIDERE la Cugir. Un bărbat a fost găsit spânzurat de un copac, pe o stradă din oraș

avatar

Publicat

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din Cugir a fost găsit, miercuri noaptea, spânzurat de o creangă a unui pom aflat în fața unui bloc, pe o stradă din oraș. Se pare că bărbatul a fost găsit de un cetățean care locuiește într-un imobil situat pe strada Rozelor din oraș, miercuri, 12 decembrie, în […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Muncii: Agresorii din cazurile de violență domestică vor beneficia de consiliere psihologică gratuită

avatar

Publicat

psiholog sedinta

Agresorii din cazurile de violență domestică pot beneficia de consiliere psihologică, atât în cadrul unor servicii de specialitate publice, cât și private. Măsura poate fi dispusă de către instanţele judecătoreşti competente în sarcina agresorului, în soluţionarea cazurilor de divorţ, în care s-a reţinut culpa unuia dintre soţi cu privire la săvârşirea unor fapte de violenţă […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Cititori fideli și instituții publice premiate de Biblioteca ”Lucian Blaga” din Alba. Concert Paula Seling

avatar

Publicat

Cititori fideli, instituții administrative și culturale din Alba alături de mass-media au fost premiați în Gala Premiilor Bibliotecii ”Lucian Blaga” din Alba, ce a avut loc miercuri seară în incinta Alba Mall. Evenimentul a culminat cu un concert susținut de solista Paula Seling.Gala de miercuri seară a fost deschisă de tânăra actriță, Cătălina Mihăilă a […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Modificări la legea dării în plată. Ce se întâmplă cu programul Prima Casă

avatar

Publicat

taxe bani euro

Legea dării în plată a suferit noi modificări, marţi. Senatorii din comisia de buget şi finanţe au decis că ea nu se va aplica celor care au luat credite prin programul Prima Casă. În schimb, au fost aprobate mai multe amendamente care favorizează debitorii, stabilindu-se clar care sunt situaţiile de impreviziune.Pentru a se aplica, modificările […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate