Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ABRUD

Din groapă-n groapă spre „munții ce aur poartă”. Șoseaua Turda-Arieșeni durerea mașinilor și moartea turismului

Publicat


”Ori îți rupi mașina ori îți iei tanc”, este descrierea perfectă pentru drumul național Turda-Arieșeni. În Munții Apuseni unde turismul este vital, investițiile în infrastructură apar doar în pliantele electorale și în promisiunile spuse zâmbind ale candidaților la un fotoliu de parlamentar. Realitatea este cu totul alta. 

Munții noștri aur poartă, păcat că drumurile până la ei sunt pline de gropi.

Până să fii întâmpinat de ospitalitatea localnicilor din Țara Moților, până să admiri peisajul de poveste de pe Valea Arieșului Mare, roțile mașinii cu care circuli sunt așteptate de craterele din șosea gata să îți facă praf jantele dar și cheful de vacanță.

Drumul național Turda-Arieșeni este într-o stare deplorabilă de atâta amar de vreme. Gropile din el, au ajuns să aibă și ele gropi. Patronii de pensiuni care au deschidere la DN 75 se plâng că plătesc sume mari pe an la impozitele către  stat, bani care după spusele CNAIR merg spre întreținerea și refacerea drumului cu potențial turistic.

Groparul turismului din Apuseni este Ministerul Transportului care nu are în plan prea curând să intervină asupra drumurilor din zonă.

Într-o scrisoare adresată ca replică în data de 24 aprilie 2018, la întrebarea deputatului Olar Corneliu referitoare la posibile lucrări de modenernizare a drumurilor DN75, DN74A și DNR, Ministerul Transportului, răspunde:

CNAIR SA, a inițiat procedura de elaborare a documentației tehnico-economice pentru proiectul de reparații capitale al DN74, Brad-Abrud-Zlatna-Alba Iulia km 29+000 km, 104+959 și DN75 Lunca-Câmpeni-Turda km29+000 km 135+000. 

Un calendar exact este greu de anticipat, nefiind asigurată finanțarea acestor obiective…În ceea ce privește drumul național DN74A Abrud Câmpeni menționam faptul că documentația pentru realizarea covorul asfaltic este în licitație, în conformitate pentru bugetul prevăzut pentru programul de întreținere, estimându-se luna iulie 2018 pentru semnarea contractului.

Dacă în lumea iulie am putea auzi de un contract de licitație încheiat pentru un covor asfaltic pe DN74A între Abrud și Câmpeni, pentru DN75, Turda-Arieșeni este greu de estimat când se va face ceva.

Ce nu poate fi greu de estimat este numărul de turiști care din cauza drumurilor pline de cratere evită zona preferă să meargă în vacanțe prin alte părți.

Alți gropari mai mici ai turismului din Apuseni sunt oamenii politici care în campaniile electorale au promis refacerea drumurilor și susținerea turismului în zonă, dar odată cu ocuparea fotoliului de parlamentar au uitat de promisiuni.

Iar edilul comunei Arieșeni, PSD-istul Jurj Marin în 2018 nu prea are timp de străzi și gropi fiind mai ocupat cu DNA-ul și cu acuzațiile de corupție ce i se aduc legate de afaceri cu fonduri europene, Tribunalul Alba dispunând începerea judecății sale în data de 9 mai 2018.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

MARȚI: Sesiuni de trageri, în poligonul din Miceşti. Atenţionări pentru locuitori

Publicat

Locuitorii din Alba Iulia sunt atenţionaţi că marți, 27 august, se execută sesiuni de trageri în poligonul din Miceşti. Reprezentanții Jandarmeriei Alba au transmis că marți, 27 august, între orele 08.30-16.00 se execută trageri în poligonul de tragere de garnizoană M.Ap.N. Micești – Alba Iulia. În intervalul orar menționat, accesul populației este interzis pe drumurile de acces și […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

26-30 august: Batalionul 136 Geniu „Apulum” organizează tabăra militară pentru copii „Armata, o școală altfel”

Publicat

În perioada 26-30 august, Batalionul 136 Geniu „Apulum” va fi gazda Taberei militare pentru copii „Armata – o școală altfel”. Timp de o săptămână, 31 de elevi de gimnaziu din unități de învățământ din județul Prahova vor avea oportunitatea să parcurgă alături de instructori teme de pregătire diversificate, cu scopul de a-i familiariza cu mediul […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

26-30 august: Săptămâna în mișcare, la Aiud. Activități sportive, în fiecare seară, pe Stadionul Municipal

Publicat

„Așa cum ne-am obișnuit, sfârșitul verii vrem să îl petrecem tot împreună, în aer liber, promovând un stil de viață sănătos. În perioada 26 – 30 august, de luni până vineri, între orele 19:00 – 21:00, pe stadionul „Metalul”, vă invităm cu mic, cu mare, să ne bucurăm de finalul acestei veri. Serile vor debuta […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Polițist din Sibiu, antrenor de box, suspect de agresiune sexuală asupra minorilor. A fost plasat în arest la domiciliu

Publicat

noapte

Un polițist de la IPJ Sibiu, G. I., care era și antrenor de box, a fost plasat în arest la domiciliu fiind suspect de agresiune sexuală și corupere sexuală de minori. Mai exact, din poziția de antrenor de box, potrivit procurorilor care anchetează cazul, în timpul antrenamentelor, bărbatul ar fi atins fără voia lor mai […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate