Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din iulie, nou punct de frontieră cu Ungaria şi legătură pe autostradă între Nădlac şi Csanadpalota. Acord între România şi ţara vecină

Publicat

autostradaUn nou punct de frontieră va fi înfiinţat la graniţa cu Ungaria, prin interconectarea autostrăzilor A1 și M43, între localitățile Nădlac (România) și Csanadpalota (Ungaria).

Guvernul a aprobat miercuri, printr-un memorandum, semnarea unui acord bilateral între România și Ungaria cu privire la înființarea unui nou punct de trecere a frontierei de stat româno-ungare, transmite Executivul într-un comunicat de presă.

Noul punct de frontieră va facilita atât traficul internațional de persoane, cât și traficul internațional de mărfuri. Va fi introdusă o limită de greutate de 7,5 tone în privința traficului prin punctul de la Nădlac – Nagylak.

În prezent, între Guvernul României și Guvernul Republicii Ungare este în vigoare Acordul semnat la București, la 21 decembrie 2006, pentru aplicarea Convenției dintre România și Republica Ungară privind controlul traficului rutier și feroviar, semnată la București la 27 aprilie 2004.

Noul punct de control la graniţă va fi inaugurat pe 11 iulie, în prezenţa prim-miniştrilor celor două ţări. La aceeaşi dată, se deschide oficial şi lotul II al Autostrăzii Nădlac-Arad (10 kilometri între DN7 Pecica şi Arad). În total, tronsonul are 16 kilometri, însă o parte din acesta a fost deschis circulaţiei de anul trecut.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax