Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din iulie, statul ar putea plăti SALARIILE în locul angajatorilor. Legea poate debloca piața muncii

Publicat

Începând din iulie, statul român va plăti salariile pentru angajatorii care creează minim 20 de locuri de muncă. Acest fapt ar putea debloca piața muncii în următoarea perioadă.

Întreprinderile mici şi mijlocii vor primi finanţare nerambursabilă de la buget pentru plata salariilor, la nivelul maxim al salariului mediu brut, timp de doi ani consecutivi, pentru crearea a minimum 20 de locuri de muncă, potrivit unui proiect al Ministerului de Finanţe.

Bugetul alocat schemei de ajutor de stat este de 600 milioane euro, de care ar putea beneficia circa 1.500 de companii. Noua schemă de ajutor de stat se va aplica între 1 iulie 2014 şi 31 decembrie 2020. Plata ajutorului se va efectua în perioada 2015-2025, în limita bugetului anual alocat schemei şi se va plăti după efectuarea totală sau parţială a cheltuielilor eligibile aprobate prin acordurile pentru finanţare.

Ministerul Finanţelor Publice a derulat, între 2007-2013, Programul Ajutoare de stat pentru finanţarea proiectelor de investiţii din fonduri alocate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Finanţelor Publice – Acţiuni generale, sub formă de granturi.

Au fost instituite 5 scheme de ajutor de stat şi au fost emise 55 acorduri pentru finanţare, în valoare de 680 milioane euro, pentru susţinerea de investiţii, de peste 2,2 miliarde euro, care au generat 19.000 de noi locuri de muncă.

Sursa: capital.ro

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax