Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din iunie, Bursa Locurilor de Muncă Online. Un nou serviciu pentru firme şi persoanele care vor să se angajeze. Interviu prin video-chat

Publicat

bursa, locuri de muncaDin luna iunie, şomerii şi angajatorii vor avea la dispoziţie un nou serviciu: „Bursa locurilor de muncă online (BLMO)”. Este o alternativă la serviciile clasice de mediere a forței de muncă, prin oportunitatea accesării online a unei platforme informatice integrate care permite furnizarea măsurilor active de ocupare pe piaţa muncii, sub forma unui serviciu de tip ”self-service”, transmite AJOFM Alba.

Soluția propusă generează o participare permanentă a angajatorilor și șomerilor în procesul de negociere pentru ocuparea unui loc de muncă.

Obiectivul proiectului este îmbunătățirea și diversificarea tipurilor de servicii furnizate clienților SPO din regiunile Vest, Centru, Sud-Vest Oltenia și Nord-Vest, prin simplificarea accesului la măsurile pentru stimularea ocupării forței de muncă.

Bursa locurilor de muncă online asigură întărirea capacității Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă pentru furnizarea serviciilor de ocupare. Proiectul propune o soluție viabilă de dezvoltare a serviciilor de tip „self-service”, adresate beneficiarilor: angajatori și persoane în căutarea unui loc de muncă.

Participarea la bursă este o opțiune disponibilă în orice interval orar și în oricare zi a saptămânii, astfel că persoanele în căutarea unui loc de muncă ar trebui să aibă mai mari şanse să fie selectate pentru angajare în afara granițelor țării și în afara spațiului european.

Prin această aplicație, programarea interviului devine o opțiune care poate fi stabilită de comun acord între cele două părți, solicitant și angajator.

Pentru a participa la Bursa online persoana în căutarea unui loc de muncă trebuie sa parcurgă următoarea procedură:

Înregistrarea – crearea unui cont

Autentificarea – accesarea conului

Crearea profilului personal. Platforma informatică preia datele existente în baza de date a AJOFM dar informațiile pot fi actualizate sau modificate de către solicitant.

Platforma informatică pune la dispoziția angajatorilor doua posibilități de organizare a selecției de personal:

Bursa online: persoana în căutarea unui loc de muncă aplică pentru un loc de muncă vacant solicitând astfel un interviu; angajatorul este înștiințat de această aplicare, iar, la data la care bursa a fost programată, va intervieva solicitanții prin intermediul unui video-chat

Interviu: persoana în căutarea unui loc de muncă aplică pentru un loc de muncă vacant solicitând astfel un interviu; angajatorul este înștiințat de această aplicare și stabilește data interviului de comun acord cu solicitantul; intervievarea se va realiza prin intermediul unui video-chat.

Pentru a realiza selecția de personal prin intermediul platformei informatice Bursa locurilor de muncă online, angajatorul trebuie să parcurgă următoarea procedură:

Înregistrarea – crearea unui cont

Autentificarea – accesarea conului

Crearea profilului personal: Platforma informatică preia datele existente în baza de date a AJOFM, dar informațiile pot fi actualizate, modificate sau completate de către angajator.

Angajatorul încarcă locurile de muncă vacante prin completarea și validarea unui formular. Lista locurilor de muncă vacante este disponibilă persoanelor în căutarea unui loc de muncă, aceștia putând solicita un interviu de recrutare fie prin participarea la bursa online fie prin participarea la interviul online (în funcție de opțiunea de selecție a personalului, pentru care a optat angajatorul).

Organizarea evenimentului (bursa online / interviu online): la data fixată de AJOFM pentru bursa online sau la data fixată de angajator pentru interviul online, angajatorul și persoana în căutarea unui loc de muncă vor participa la procedura de selecție pentru locurile de muncă vacante, prin intermediul video-chat-ului pus la dispoziție prin intermediul platformei informatice.

Portalul www.blmo.ro va fi disponibil din 5 iunie angajatorilor și persoanelor în căutarea unui loc de muncă.

Potrivit AJOFM Alba, cel puțin 30% din șomerii înregistrați la SPO vor beneficia de serviciile furnizate prin intermediul bursei online, acestora fiindu-le realizat, în perioada de implementare a proiectului, profilul profesional. Această activitate se va permanentiza astfel încât fiecare persoană intrată în evidențele AJOFM să poată fi cuprinsă în acest serviciu.

Proiectul este implementat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba în parteneriat cu AJOFM Hunedoara, AJOFM Gorj, AJOFM Maramureș, Fundația Mara, Asociatia Psihologilor Gorjeni, Artemis SRL Alba Iulia, Rogepa SRL Baia Mare şi este finanţat din fonduri europene.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. geo

    vineri, 05.06.2015 at 09:05

    BLMO.ro nu functioneaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax