Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din iunie, medicii trebuie să redacteze, OBLIGATORIU, scrisoare medicală pentru pacienţi, la externarea din spital

Publicat

De la 1 iunie, medicii din spitale şi policlinici vor da pacienţilor, la externare, scrisoare medicală pentru doctorul de familie, iar cei din privat pot redacta astfel de acte dacă au contract cu o casă de asigurări de sănătate. Anunțul a fost făcut de vicepreşedintele CMR, Constantin Cârstea. Pentru implementarea scrisorii medicale se va da o perioadă de graţie de şase luni, timp în care cei care au rămas cu vechile obiceiuri „ale petecului de hârtie” să nu fie sancţionaţi.

„De la 1 iunie, vom afişa în cabinete obligativitatea scrisorii medicale după externarea din spital sau după finalizarea investigaţiilor din ambulatoriu. De asemenea, vom face precizarea că scrisoarea medicală eliberată de medicul din privat care nu este în relaţie contractuală cu o casă de asigurări de sănătate nu este valabilă. Medicul de familie va colabora cu medicii de specialitate. Să nu plimbăm pacienţii între spital şi cabinet pentru că domnul profesor le-a dat o fiţuică scrisă de mână, în loc de scrisoare medicală. Pentru că se vor supăra şi vor spune cum, noi, medicii de familie, să nu luăm în considerare fiţuica domnului profesor”, a spus vicepreşedintele CMR, Constantin Cârstea.

Doctorii din mediul privat nu pot elibera scrisori către medicul de familie, dacă nu au contract cu CNAS, iar scrisoarea şi reţeta nu vor fi validate dacă nu a fost bifată rubrica scrisoare medicală şi reţetă.

sursa: mediafax.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax